Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Lomb- és zöldhulladék-gyűjtőzsák akció

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Felhívjuk a XIII. kerületi társasházi közös képviseletek, lakásszövetkezetek vezetői, valamint a családi házas övezetben élő lakosok figyelmét, hogy 2020. október 26., hétfőtől - a már jól megszokott módon a XIII. Kerületi Önkormányzat által finanszírozottan - Társaságunk megkezdi a zöldhulladék-gyűjtőzsákok kiosztását. Az akció keretében biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtőzsákot - társasházanként/lakásszövetkezetenként, illetve lépcsőházanként 10 darabot, a családi házak részére pedig 5 darabot - biztosítunk. A zsákokat Társaságunk Hajdú utcai 29. címen működő telephelyének portáján lehet átvenni, igazolva, hogy az átvevő személy XIII. kerületi lakos, vagy társasházi közös képviselet/lakásszövetkezet megbízásban jár el. FIGYELEM! Az akció a készlet erejéig tart!
3154806561.jpg
Kérjük, hogy a rendelkezésükre bocsátott zsákokba kizárólag falevelet és zöldhulladékot helyezzenek!

A megkötött zsákokat a kommunális hulladékgyűjtő mellé tegyék, elszállításukról a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gondoskodik, külön zöldhulladék-gyűjtőautóval.

TEGYÜNK EGYÜTT KERÜLETÜNK TISZTASÁGÁÉRT!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) minden évben - így 2020-ban is - elszállítja az FKK-s zöldhulladék-gyűjtőzsákokba kihelyezett lombhulladékot, nyesedéket a belvárosi, lakótelepi részekről a kommunális hulladékgyűjtők mellé kihelyezve, a XIII. kerület családi házas övezetében - a csatolt térképen - november 27-ig minden pénteken szállítja el az általuk forgalmazott lebomló zsákokba kihelyezett zöldhulladékot, valamint a megfelelő méretre vágott és összekötött gallyakat.

A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. A zöldhulladék-gyűjtőzsákokba kizárólag zöldhulladék kerülhet, mint például az összesepert lomb, fa- és bokornyesedékek, lenyírt fű vagy gyomok. A zsákokat összekötözve kell kihelyezni az ingatlanok elé. A maximum 10 cm átmérőjű faágakat egy méteres hosszúságra darabolva, összekötve szállítja el az FKF Zrt.

A zöldhulladékokat csak abban az esetben szállítja el az FKF Zrt., ha a saját, biológiailag lebomló az FKF Zrt. logójával ellátott zsákokban lett kihelyezve az ingatlan elé, illetve a gallyak esetében csak az előírt kritériumoknak megfelelő rőzséket szállítja el a szolgáltató.
Eseti jelleggel és külön díjazás mellett lehetőség van arra is, hogy 4, 6 (zárt) és 8 m3-es konténerekben igényeljenek szállítást az FKF Zrt-től, ami külön ügyintézést igényel.

A zöldhulladék-gyűjtőzsákokat az FKF Zrt. két ügyfélszolgálati irodáján, a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint viszonteladó partnereknél lehet vásárolni, a XIII. kerület területén az alábbi helyeken:

• Tatai utca 96. – FKF Zrt. hulladékudvar
• Garam utca 2. – MOL töltőállomás
• Papp Károly utca – MOL töltőállomás
• Váci út 178. – MOL töltőállomás
• Országbíró utca 38-42. – SPAR üzlet

A viszonteladó partnerek teljes listáját ide kattintva találhatják meg.

A 100 literes zsákok díja az FKF Zrt-nél vásárolva 235 Ft/db, a viszonteladó partnereknél azonban az ár eltérő lehet.

Kérjük, hogy a sikeres elszállítás érdekében a zöldhulladékokat csak a fentieknek megfelelő módon helyezzék ki az ingatlanok elé!