Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Folytatódik a Rákos-patak menti revitalizáció

A XIII. Kerületi Önkormányzat folytatja a Rákos-patak környezetének megújítását, a Béke utca és Göncöl utca közötti szakasz tavalyi évben megújított déli szakaszának folytatásaként az idei évben megkezdjük az északi oldali Kubala László park fejlesztését és a Rákos-patak parti revitalizációt.
8386438408.png
A beruházás keretében a Hajdú utca és a Hajdú köz között épült gyalogoshíd déli oldalán alakítunk ki kilátóteraszt. Célunk a terasz menti rézsű laposításával és a vízparti stég kialakításával egy akadálymentesen megközelíthető, vonzó közösségi tér létrehozása, amelynek zöldfelületét biodiverz évelő növényekkel fogunk gazdagítani (pl. orvosi kálmos, mocsári gólyahír, réti füzény).

Lakossági kérésre a beruházás elemeként 2,5 méter széles térkő borítású gyalogos utat létesítünk a patak partján már kialakított futósáv mellett, a Béke utca és a Göncöl utca között annak érdekében, hogy a gyalogosok is biztonsággal körbe sétálhassák a megújuló közterületet.

A kivitelezés 2020. októberében kezdődött, amelynek munkálatai érintik a futókör egy részét is. A Rákos-patak menti futókörnek a Kubala László park felé eső, északi oldali sávját ideiglenesen, teljes hosszában, a Béke utcától a Göncöl utcáig lezártuk a mellette tervezett sétányhoz szükséges munkálatok idejére. A munkák előreláthatólag 2020. október 28. napjától és 2020. november 14. napjáig tartanak. A gyaloghidat várhatóan november 14-ig le kell zárnunk a balesetveszély elkerülése érdekében, a futókör déli oldala továbbra is zavartalanul használható. Kérjünk a parkba látogatókat és a futókat, hogy a kivitelezés teljes ideje alatt fokozott figyelemmel és óvatossággal használják a futósávot és környezetét.

Köszönjük a lakosság és a szabadban sportolók türelmét és megértését!