Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Augusztustól változnak a parkolási díjak a XIII. kerületben

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében 2020. augusztus 1-jétől (praktikusan augusztus 3-a, hétfő, üzemkezdettől) a XIII. kerületben érvényes parkolási díjtételek a cikkben részletezetten, és a mellékletben szereplő, nagyítható térképről megismerhetően módosulnak.
2262855345.jpg
Újlipótvárosban (a Szent István körút és Dózsa György út-Dráva utca között) a 440 Ft/óra díjról 525 Ft/óra díjra, a Dózsa György út-Dráva utca vonalától a Róbert Károly körútig a 265 Ft/óra díjról 350 Ft/óra díjra, a Róbert Károly körút Rákos-patak között a 175 Ft/óra díjról 265 Ft/óra díjra változik a tarifa. A Rákos-patak és az északi kerülethatár közötti területen marad az eddigi 175 Ft/óra parkolási díj.

A mobiltelefonos zónakód a Rákos-pataktól északra eső területrészen megváltozik, két új zónakód kerül bevezetésre a XIII. kerület saját területén (0130) és a Főváros tulajdonában lévő Váci úton (1301). A többi területen a zónakód nem változik, ezzel együtt azt kérjük a parkolási díjat mobiltelefonnal fizető autósoktól, hogy a parkolás indításakor ellenőrizzék a parkolóautomatákon elhelyezett, távolról is jól látható tájékoztató matricákat.