Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Egynyári virágkiültetések a XIII. kerületben

A XIII. kerületi közparkok virágágyásait munkatársaink az elmúlt napokban folyamatosan frissítették, elültették az egynyári virágokat. Csak a Gyöngyösi sétányon 1.000 négyzetméternyi felületre 20.189 tő virágot ültettünk ki és további 1.037 négyzetméter ágyásfelületen 25.427 tő virág fog pompázni az idei nyáron.
4864441022.png
A virágágyak talaját időszakonként frissíteni szükséges egyrészt azért, hogy az ültetési talajszint megfelelő magasságú legyen, másrészt a virágágyak földjét tápanyaggal töltjük fel, komposztot keverünk bele.

Az idei esztendőben a kiültetéseket megelőzően a Béke téri és a Gyöngyösi sétány ágyásokat töltöttük fel komposzttal kevert termőtalajjal.

A növényeket a nyári szépségük megőrzésének érdekében a vegetációs időszakban folyamatosan öntözünk, tápanyagot juttatunk ki, rendszeresen gyomlálunk és ha szükséges, lazítjuk a talajt.

Azokon a zöldterületeken ahol még nem létesült automata öntözőhálózat, nemcsak a virágágyásokat öntözzük kézi módszerrel, hanem a virágágyások környezetét is, hogy a néhány hét múlva színpompát bontó virágfelületeket megfelelő zöldterület övezze.