Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Közútfejlesztések a közlekedés biztonságáért

Folytatódik kerületünk úthálózatának, forgalomtechnikai rendjének folyamatos felülvizsgálata, a szükségszerű módosításokkal a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében.
1417671046.jpg
Nemcsak Angyalföldön, hanem szinte mindenhol gyakori konfliktus, illetve baleseti forrás, hogy a "jobbkezes" utcákban egyszerre minden irányból érkeznek járművek és gyalogosok, így az áthaladási sorrend gyakran nem egyértelmű.

Az úgynevezett "jobbkezes" utcák 2019. július 22-e, hétfőtől a lentebb részletezett angyalföldi utcákban megszűnnek.

A probléma megoldása érdekében védett úttá tesszük a Forgách utcát a Teve utca és a Lomb utcai kereszteződésében, a Fáy utcát a Hajdú utcai kereszteződésben, illetve a Frangepán utcát a Csizma utca, Üteg utca és a Hajdú utcai kereszteződésben.
Ezzel a megoldással egységes kialakítás jön létre, így a csomópontokban az elsőbbségi viszony egyértelművé válik.

Korábban több baleset történt a Pap Károly utca Petneházy utca kereszteződésében abból az okból, hogy a lámpás irányítást éjjel kikapcsolták és így a Petneházy utcának lett előnye. A Pap Károly utca jóval szélesebb, ezért forgalomtechnikai jelzések figyelmen kívül hagyásával azt gondolták az ezen közlekedők, hogy előnyt élveznek. A módosítás utáni forgalmi rend igazodik ehhez, így a Pap Károly utcán közlekedőknek lesz előnyük. A Fáy utca Csizma utca és Béke utca közötti szakasza pedig kétirányúvá vált.

Új parkolási rend lesz kialakítva a Bessenyei utca Kárpát utca és Pannónia utca közti szakaszán a Bessenyei utca felújítását követően. A parkolóhelyekre ferdén, tolatva kell majd beállni. Ennek oka, hogy az egyirányú úton rövidesen lehetővé válik az ellenirányú kerékpáros közlekedés és közlekedésbiztonsági szempontból kedvezőbb, ha a kiállásnál előre felé halad az elinduló jármű, mert így a kerékpárosokat jobban észlelni lehet.

Kérjük, hogy az érintett területeken se vezessenek megszokásból, a fentebb említett helyszíneken fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!