Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Avargyűjtés

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk idén is ingyenesen biztosít zöldhulladék-gyűjtőzsákokat (100 litereseket) a kerületi lakóközösségek, lakosok részére, társasházanként 10, családi házanként 5 darabot.
5429902967.png
A Gyöngyösi utca – Béke utca – Kámfor utca – Göncöl utca, valamint a Gács utca – Balzsam utca – Toborzó udvar által határolt családi házas területeken munkatársaink osztják a zsákokat, a 42. és a 44. héten (október 16-i és október 30-i hét).

A társasházak részére biztosított zsákokat a közös képviselő, vagy meghatalmazott (egy írásos meghatalmazást kérjük hozzanak magukkal) veheti át 2017. október 16-20. között a Hajdú utca 29. alatti telepünkön, hétfő-csütörtök 08:00-18:00 óra, pénteken 08:00-14:00 óra között.

A megtelt zsákokat a kommunális hulladékgyűjtők ürítésének napján, a kukákkal egyidejűleg kell kihelyezni, elszállításukról a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gondoskodik. Kivéve keddenként a Göncöl utca – Gyöngyösi utca – Béke utca – Fiastyúk utca, péntekenként a Tatai utca – Rokolya utca – Béke utca – Gyöngyösi utca – Kámfor utca által határolt területekről, mert ezeken a napokon egy külön zöldhulladék-gyűjtő autó szedi össze a zsákokat. (Lásd a csatolt képen és az alábbi honlapon, itt).

Felhívjuk a kerületi lakóközösségek és kerületi családok, lakosok figyelmét, hogy a 48/1994 (VIII. 1.) 3. § (1) a főváros köztisztaságáról szóló Fővárosi Közgyűlési rendelet értelmében:
„Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni:
a) az ingatlan - beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is - és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosság mentesítéséről.”

Kapcsolódó galéria

Avargyűjtés 2017. (1 kép)