Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kérdőív az újlipótvárosi forgalomtechnikai tervezéshez

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A XIII. kerület legsűrűbben beépített és legtöbb közlekedési problémával küzdő területe Újlipótváros. Mindennapi utazásaink során szembesülhetünk azzal, hogy a közterületekre egyszerre nagyon sok feladat hárul: legyenek tágas gyalogosfelületek, jól járható közutak, kerékpáros felületek, szabad parkolók, bővebb zöldfelületek, kiülős teraszok. Mindezt azon a szűkös területen, amely ma Újlipótváros sűrű utcahálózatát jelenti.
7629447359.png
A fenti igények gyakran egymással ellentétesek, és a használók is mást és mást szeretnének attól függően, hogy épp gyalogolnak, kerékpároznak, autóval közlekednek vagy parkolnak, esetleg éppen egy teraszon kávéznának. Minden igényt a terület szűkössége és túlzsúfoltsága miatt nem lehet teljeskörűen kielégíteni. Annak érdekében, hogy Újlipótváros közterületei szerethetők és elsősorban a fenntartható közlekedési módok számára jól használhatók legyenek, az Önkormányzat megkezdte a terület közlekedési rendszerének újratervezését.

Ehhez szeretnénk megismerni az Önök véleményét és javaslatait, amelyekhez tematikus közlekedési kérdőívek készültek. Attól függően, hogy Ön elsősorban a közösségi közlekedést használja, kerékpározik vagy autóval közlekedik kérjük, töltse ki az alábbi linkeken található egy vagy több elektronikus kérdőívet a használati szokásainak megfelelően, és segítse az Önkormányzat és a tervezők munkáját véleményével, javaslataival.

Az elektronikus kérdőívek ezen a linken érhetők el:
Közösségi közlekedéssel kapcsolatos kérdőív
Kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdőív
Egyéni autós közlekedéssel kapcsolatos kérdőív

A válaszokat 2017. szeptember 25-ig várjuk.

A kérdőívek nem csak az internettel rendelkezők számára érhetők el, 2017. szeptember 11-én és 14-én 08:00 és 19:00 között személyesen kikérdezésekre is sor kerül az Önkormányzat megbízásából az alábbi helyeken:
• Szent István park
• 75-76-os troli Jászai Mari téri végállomása
• Pozsonyi úton a Jászai Mari tér és a Szent István park között
• Kárpát utcai lakótelep környékén

Köszönjük segítségüket és együttműködésüket!