Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Újra virágban a XIII. kerületi egynyári ágyások

A XIII. kerület közterületeire az idei esztendőben összesen több, mint 57 ezer tő egynyári virágot ültettek ki munkatársaink. Ebből csak a Gyöngyösi sétányon közel 22.500 tő pompázik változatos kiültetésekben, készülve a júliusi Egynyári virágbemutatóra, valamint ugyanitt a magvetésből eredő vadvirágos rét 188 m2-en, a Marina-parton pedig 480 m2-en kezdett növekedésbe.
9511842817.png
Nagyobb felületű egynyári virágágyásokkal találkozhatnak még a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen is.

Szép, egyöntetű ágyásokat láthatóak kakastaréjból a Béke téren, bársonyvirágból a Gyöngyösi sétányon, de általánosságban az úgynevezett mozaikágyásokból van a legtöbb. Ezekben foltokban váltják egymást a változatos virágok, mint például a zinnia, az egynyári begónia vagy a díszcsalán. Ebben az évben is kiemelt hangsúlyt fektettünk a magyar fajták ültetésére, mint például a sárgarigó fajtájú kúpvirág, hópehely fajtájú díszdohány és a főnix fajtájú celózia.

A Gyöngyösi sétányon újra vetettük a „vadvirágos rétünket”. Ez a kísérleti növényfelület az egynyári virágágyásoknál természeközelibb képet mutató, alacsonyabb költségigényű zöldfelület.

Az ősz beálltával, a korábbi években megszokott módon, nem maradnak virág nélkül ezek az ágyások sem, ismét beültetik munkatársaink a kétnyári dísznövényeket, úgy mint százszorszép, nefelejcs és a már ősszel is kedvesen virágzó árvácska, valamint megannyi hagymás növény, a tulipán, a jácint és a nárcisz.