Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kassák park átadóünnepség

Az AngyalZöld és az AngyalZöld+ Stratégiában meghatározottak szerint tervezetten újulnak meg parkjaink, zöldfelületeink, játszótereink. A program fontos állomása a Kassák park elkészült beruházása. A terület megszépítésén, a zöldfelület bővítésén kívül a játszó-, illetve a fitneszeszközök száma és típusa gyarapodott, hozzájárulva a kerület ezen részén élők életminőségének javulásához.
5459635874.png
A Kassák Lajos utca – Lőportár utca – Tüzér utca – Taksony utca által határolt területen fekvő közpark fennállása óta többször megújult. A családosok számára kitűnően megközelíthető Kassák park térszerkezetét a tervezők újragondolták. A beruházás során részben új eszközöket helyeztek ki, részben a gyerekek kedvenc játékai újultak meg. Így a csúszóhinta és a fészekhinta megmaradt, de korszerű külsőt kapott. Utóbbi új helyre költözött a lengő hintákkal együtt, aminek révén a játszótéri funkció a park közepére koncentrálódik.

A játszóeszközön kívül kihelyezett új fitneszeszközök segítségével a gyermekek mellett a sportolni vágyók is hasznosan tölthetik itt az idejüket. Az eddig meglévő eszközpark négy további sportolásra alkalmas berendezéssel gyarapodott, ezek mindegyike kétfunkciós. A testmozgásra összesen 250 négyzetméternyi hely áll rendelkezésre.

Új eszköz a komplex mászóka, amely nemcsak jó szórakozás, hanem egyúttal fejleszti a kicsik ügyességét, egyensúlyozó képességét. Szintén új elem a trambulin, és a mellé kihelyezett készségfejlesztő panel.

A játszóeszközök alatt öntött a modern biztonsági követelményeknek is maradéktalanul megfelelő gumiburkolat készült. A kerületben egyre több helyszínen alkalmazott megoldásnak köszönhetően tartósabb és esztétikusabb a burkolat a korábban használt gumi lapoknál. A felszín színes kopórétegének különös dísze a hangulatában Kassák Lajos munkásságát idéző mintázat.

A Kassák Lajos utca felőli sétányon három beugró szolgál pihenősarokként, összesen 15 db új székkel és újabb 25 négyzetméterrel növelve a sétány felületét. Ugyancsak a beruházás része volt a kutyafuttató megújítása. Két kertkapun keresztül közelíthető meg a terület, a korábbi szilárd burkolat csaknem kétszeresére nőtt, most összesen 106 négyzetméteren szaladgálhatnak az ebek.

A park növényállománya is bővült. Növényegészségügyi és balesetmegelőzési okból a 3 db öreg, korhadt kivágott fa helyett 19 db fiatal faegyedet telepítettünk. Újdonság a játszótér melletti kiemelt ágyás, amelyben évelő és egynyári virágok díszítik a parkot. A kutyafuttató kerítése mellett összesen 200 m2 cserjefelület színesíti a területet.

A beruházás összköltsége bruttó 43.796.994 Ft. A megújult terület összesen: 1.294 m2, az új gumiburkolat: 317 m2, a sétány felülete: 666 m2.