Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Egynyári virágbemutató és Kertbarát Séta

6645304472.png
A Gyöngyösi sétányon tizenkilencedik alkalommal rendeztük meg az Egynyári virágbemutatót és most már hagyománykövetően a szakmai érdekességekkel, kertészeti praktikákkal, tanácsadással a Kertbarát séta programot.

Jász utcai út- és járdaépítés

7977145232.png
Július 19-i kezdéssel a Jász utcában, a Szegedi út - Kisgömb utca közötti szakaszon út- és járda átépítés munkálatokat végzünk kockakő parkolósáv átépítéssel.

Letették a Vizafogó park alapkövét

2276521205.jpg
Ünnepélyes alapkőletétellel kezdetét vette a Vizafogó közpark beruházása egy csaknem 1 hektáros területen. A XIII. Kerületi Önkormányzat 682 millió forintot fordít az új, mintaértékű park kialakítására. „A Vizafogó ökopark a nyugalom szigete lesz egy rohanó világban. A beruházással szebb és vonzóbb környezetet teremtünk a kikapcsolódásra, rekreációra”, emelte ki beszédében dr. Tóth József polgármester. A Vizafogó parkot várhatóan még idén átadják.

Járdaépítési munkálatok a XIII. kerületben

4215444128.png
Járdaépítési munkálatok a kezdődtek a XIII. kerületben. Az építőmunkák a nyári és őszi időszakban a Visegrádi utca (Balzac utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz nyugati oldalán, valamint a Katona József utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz keleti oldalán), a Balzac utca (Balzac utca 13. és Hegedűs Gyula utca közötti szakasz északi oldalán, valamint a Hegedűs Gyula és Pannónia utca közötti szakasz északi oldalán), a Radnóti Miklós utca (Pozsonyi út és Tátra utcai szakasz déli oldalán), a Hegedűs Gyula utca (Radnóti Miklós utca és Csanády utca közötti szakasz nyugati oldalán), a Pannónia utca (Katona József utca és Szent István körút közötti szakasz mindkét oldalán) zajlanak.

Szent László út közmű-, út- és járdafelújítási munkák

8799995412.png
A Szent László úton a Szegedi út és az Ambrus utca között, valamint az Ambrus utca és az Országbíró utca között, a 2021-re tervezett útépítés előtt, az első ütemben a Fővárosi Vízművek Zrt. végez vízvezetékcserét, majd a csatornarekonstrukciós munkálatokat a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. végzi el, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából.

Megújuló Tomori utcaszakasz

0808331977.png
Megkezdtük a Tomori utca Berettyó utca és az Újpalotai út közötti szakaszán a burkolatfelújítást, valamint a parkoló- és járdafelújítást.

Újjáépül a Váci út 132. melleti parkoló

4371549625.png
E hét elején megkezdődött Göncz Árpád városközpontban, a Róbert Károly körút és a Váci út kereszteződésénél található terület felújítása és a Váci út 132. szám melletti parkoló újjáépítése.

Egynyári virágágyások a XIII. kerületben

7752815512.png
Május utolsó hetében megkezdődött és be is fejeződött az egynyári ágyások beültetése. A XIII. kerület közterületeire idén összesen közel 41.000 tő egynyári virág kerül kiültetésre, változatos fajtaösszetételben és különböző színekben. Ebből a Gyöngyösi sétányon, több mint 21.500 tő pompázik változatos kiültetésekben, készülve a júliusi Egynyári virágbemutatóra és kertbarát sétára, valamint magvetésből növekedő vadvirágos rét kezdett intenzív növekedésbe.

Elkészült a Mosoly utcai út- és járdafelújítás

9451371482.jpg
Tájékoztatjuk a Mosoly utcában és a környéken élőket, hogy a Násznagy és a Nővér utca közötti szakaszon határidőben elkészültek az útburkolat és járdaépítési munkálatok, a közterületi közlekedőutak ismét mindenki számára jól, kényelmesen és biztonságosan használhatók.

Parkolójegy-kiadó automaták karbantartása

3371716231.jpg
A XIII. kerület várakozási övezeteiben 850 db parkolójegy-kiadó automatával végezzük a parkolásüzemeltetést. A 479/2020. (XI.3.) Korm. rendelete alapján 2020. november 4-től a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat jelenleg még nem kell fizetni.

Megnyílt a Petneházy Parkoló!

1935018472.jpg
Felhívjuk minden környéken élő gépjármű tulajdonos/üzemeltető, környékre gépjárművel dolgozni járó figyelmét, hogy az autósközönség számára 2021. március 1-jén megnyílt a Petneházy Parkoló, a Petneházy utca 3. címen, a Göncz Árpád városközponttól (Váci út-Róbert Károly körút/Árpád híd pesti hídfő közlekedési csomóponttól) pár perces sétára!