Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Augusztustól változnak a parkolási díjak a XIII. kerületben

2262855345.jpg
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében 2020. augusztus 1-jétől (praktikusan augusztus 3-a, hétfő, üzemkezdettől) a XIII. kerületben érvényes parkolási díjtételek a cikkben részletezetten, és a mellékletben szereplő, nagyítható térképről megismerhetően módosulnak.

Egynyári virágbemutató és Kertbarát séta

0467229515.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg ma délelőtt az „egynyári virágok bemutatóját” a Gyöngyösi sétányon. 2020-ban – a pandémiás helyzet ellenére – a kerületi közterületekre 60.809 tő egynyári növény került változatos fajtaösszetételben és különféle színekben. Ebből a Gyöngyösi sétány 1043 négyzetméterét 20.189 tő egynyári virág borítja, köztük a megszokott és jó tűrőképességű, városban alkalmazott fajták is, például az egynyári begónia, a pistike, a rézvirág, a lepkevirág és a sétányrózsa.

Július 2-tól ismét díjköteles a közterületi parkolás

7349229560.jpg
Tájékoztatjuk a kerületi autósokat és a kerületünkbe gépjárművel érkezőket, hogy Magyarország Kormánya döntése értelmében 2020. július 1-jéig nem kell várakozási díjat fizetni a parkolásért. Július 2-tól viszont újra díjköteles a parkolás. Munkatársaink ezért július 2-a, csütörtök üzemkezdettől újra végzik a XIII. kerületi közterületeken a parkolási díjfizetés ellenőrzését.

Egynyári virágkiültetések a XIII. kerületben

4864441022.png
A XIII. kerületi közparkok virágágyásait munkatársaink az elmúlt napokban folyamatosan frissítették, elültették az egynyári virágokat. Csak a Gyöngyösi sétányon 1.000 négyzetméternyi felületre 20.189 tő virágot ültettünk ki és további 1.037 négyzetméter ágyásfelületen 25.427 tő virág fog pompázni az idei nyáron.

Játszó- és fitneszeszközök tisztítása

4585435361.png
Minden esztendőben, de az idei esztendőben, a járványügyi veszélyhelyzet miatt különös tekintettel, munkatársaink megkezdték a XIII. kerületi játszóterek, fitneszparkok tisztítószeres takarítását.

Elkészült a Tatai utcai parkolók felújítása

3829495096.png
A Tatai utcai páros oldalán a Szegedi úttól a Frangepán utcáig (kb. 600 m hosszon) váltakozva, ahogy az előírások szerinti geometria a tervezésnél engedte, 2,5 méter széles 5 méter hosszú merőleges és 6 méter hosszú 2,5 méter széles párhuzamos parkolók létesültek, az úttesttől süllyesztett szegéllyel elválasztott gyeprácskő-burkolattal, valamint térkőburkolatú gyalogos sávval.

Újabb utcák elsőbbségi viszonyai változnak a biztonságos közlekedés érdekében

1840617173.png
Folytatódik kerületünk úthálózatának, forgalomtechnikai rendjének folyamatos felülvizsgálata, a szükségszerű módosításokkal a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében. Tavaly nyár közepén változtak meg egyes angyalföldi utcák elsőbbségi viszonyai azért, hogy a közlekedési résztvevők biztonságát erősítsük. Most, május közepén újabb három csomópontban történik forgalomtechnikai változtatás.

Tájékoztató a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatról

1361642170.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk az idei esztendőben is meghirdette a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot (LZVP), amelynek keretében társasházi, lakásszövetkezeti lakóközösségek vehettek védnökségbe - az önkormányzat anyagi támogatásával - közterületi előkerteket, fasori sávokat, parkrészeket.

Kétnyári virágágyások a XIII. kerületben

2530824300.png
A legtöbb hír a sajnálatosan eszkalálódó járványügyi helyzettel kapcsolatos, ezért kis felüdülésként hírt adunk arról, hogy a 2019. őszén kiültetett 67.610 tő kétnyári virág és 59.065 hagymás növény egyre szebbé teszi közterületeinket.

2019. évi Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat különdíj-átadó és Kertbarát Konferencia

3607770523.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával zöld mozgalommá vált a kerületben a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat programja. Különdíjainak átadóünnepségét és az ehhez kapcsolódó Kertbarát Konferenciát az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartottuk. Miként dr. Tóth József polgármester köszöntőjében elmondta: az önkormányzat pályázati támogatása lehetőséget teremt, hogy a lakóközösségek „gondnokságba” vegyenek, vagyis védnökségük alá helyezzenek kisebb kerteket, akár fasorokat is a környezetükben, s vállalják ezek szépítését, művelését, gondozását. A XIII. Kerületi Önkormányzat azt vallja: a közösen megteremtett értékek fenntartásában legfontosabb partnerek a kerület lakói, a társasházi közösségek. A „zöld védnökség” révén változatos növényzettel gazdagodtak a lakóközösségi zöldterületek.

Kikerültek a téli madáretetők a XIII. kerületben

0600501020.png
Már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad, sőt talán mára már az is közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai közül sok számára Magyarország jelenti a telelőterületet, ezért is olyan gazdag a hazai téli madárvilág. Bár Magyarország klímája ma még lehetővé teszi, hogy a madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet, de az évről-évre ugyanarra a helyre kihelyezett etetők nagy könnyebbséget és biztonságot jelentenek a környéken élő madaraknak, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük, akár az Önök segítségével, közreműködésével is.

November 4-én megkezdődik a 2020. évi parkolási engedélyek kiadása

7247744518.jpg
A 2019. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák, 2020. január 31-én lejárnak. Társaságunk 2019. november 4-én megkezdi a 2020. évi parkolási engedélyek kiadását, amelyeket személyesen a két helyszínen működő Központi Ügyfélszolgálati Irodánkban, vagy az október hónap végén kiküldésre került tájékoztató levelünkhöz csatolt dokumentumok díjmentes borítékban való visszaküldésével, illetve legkényelmesebben és leggyorsabban a honlapunk jobb felső sarkában egy egyszerű regisztrációt követően használható "Ügyfélablak"-ban intézheti. A korábbi évekhez hasonlóan a megnövekedett ügyfélforgalom miatt 2020. január hónapban minden munkanapon 18.00 óráig tart nyitva a Lehel Csarnok - Galéria szinti Központi Ügyfélszolgálati Iroda.

Megújultak a Faludi-Szobor utcai közterületek

7495039198.png
Már szeptemberben birtokba vehették a felújított játszóteret és pihenőparkot a Faludi utca és Szobor utca környékén lakók a XIII. Kerületi Önkormányzat újabb, ezúttal 5600 m2-es területen végzett 120 millió forintos beruházását.