Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Lomb- és zöldhulladék-gyűjtőzsák akció

3154806561.jpg
Felhívjuk a XIII. kerületi társasházi közös képviseletek, lakásszövetkezetek vezetői, valamint a családi házas övezetben élő lakosok figyelmét, hogy 2020. október 26., hétfőtől - a már jól megszokott módon a XIII. Kerületi Önkormányzat által finanszírozottan - Társaságunk megkezdi a zöldhulladék-gyűjtőzsákok kiosztását. Az akció keretében biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtőzsákot - társasházanként/lakásszövetkezetenként, illetve lépcsőházanként 10 darabot, a családi házak részére pedig 5 darabot - biztosítunk. A zsákokat Társaságunk Hajdú utcai 29. címen működő telephelyének portáján lehet átvenni, igazolva, hogy az átvevő személy XIII. kerületi lakos, vagy társasházi közös képviselet/lakásszövetkezet megbízásban jár el. FIGYELEM! Az akció a készlet erejéig tart!

Folytatódik a Rákos-patak menti revitalizáció

8386438408.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat folytatja a Rákos-patak környezetének megújítását, a Béke utca és Göncöl utca közötti szakasz tavalyi évben megújított déli szakaszának folytatásaként az idei évben megkezdjük az északi oldali Kubala László park fejlesztését és a Rákos-patak parti revitalizációt.

XIII. kerületi kutyafuttatók, kutyaillemhelyek és ebürülék-gyűjtőedények takarítása, fertőtlenítése

6746666186.png
A XIII. kerületi kutyás infrastruktúra (kutyafuttatók, kutya-illemhelyek, ebürülék-gyűjtőedények) üzemeltetésének legfontosabb higiénés feladata a területek és az eszközök takarítása és fertőtlenítése, hiszen bár az ebtartók kötelessége a házi kedvencük után rendet hagyni a közterületeken - ezt döntő többségük meg is teszi -, de sajnos néhány felelőtlenebb gazdi nem minden esetben végzi el, de alapvetően is szükséges a kutyák által intenzíven használt területek nagytakarítása és fertőtlenítése.

Ma volt a 2020. évi közterületi fejlesztések átadóünnepsége

4018880183.png
2020. szeptember 7-én a Jakab József utcai „nagyjátszótéren" dr. Tóth József polgármester jelképesen átadta az idei esztendő közterületi fejlesztéseit. Beszédében szót ejtett arról, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelten kezeli közterületeinek állapotát, mert a cél, hogy az épített és a természeti környezet harmóniában legyen egymással. Az eseményen megjelent dr. Puchner Gábor alpolgármester, a Képviselő-testület több tagja és az érdeklődő lakosság képviselői is.

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

3046448357.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket. A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 17-e, hétfőtől igényelhető a Központi Ügyfélszolgálati Irodákban személyesen, vagy elektronikusan honlapunk "Ügyfélablak" felületén.

Új játszótér a Jakab József utcában, új labdapálya a Jász utcában

0605507921.jpg
Mindig a tavasz és a nyár az, amikor a közterület fejlesztési munkák gőzerővel megkezdődnek és a nyár közepe-vége, ősz eleje az, amikorra elkészülnek. Így történt és történik ez a Jakab József utcában is, ahol a "kis" játszótér elkészült, a "nagy" játszótér kivitelezése jelenleg is zajlik, és elkészült a Jász utcai labdapálya felújítása is!

Egynyári virágbemutató és Kertbarát séta

0467229515.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg ma délelőtt az „egynyári virágok bemutatóját” a Gyöngyösi sétányon. 2020-ban – a pandémiás helyzet ellenére – a kerületi közterületekre 60.809 tő egynyári növény került változatos fajtaösszetételben és különféle színekben. Ebből a Gyöngyösi sétány 1043 négyzetméterét 20.189 tő egynyári virág borítja, köztük a megszokott és jó tűrőképességű, városban alkalmazott fajták is, például az egynyári begónia, a pistike, a rézvirág, a lepkevirág és a sétányrózsa.

Augusztustól változnak a parkolási díjak a XIII. kerületben

2262855345.jpg
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében 2020. augusztus 1-jétől (praktikusan augusztus 3-a, hétfő, üzemkezdettől) a XIII. kerületben érvényes parkolási díjtételek a cikkben részletezetten, és a mellékletben szereplő, nagyítható térképről megismerhetően módosulnak.

Július 2-tól ismét díjköteles a közterületi parkolás

7349229560.jpg
Tájékoztatjuk a kerületi autósokat és a kerületünkbe gépjárművel érkezőket, hogy Magyarország Kormánya döntése értelmében 2020. július 1-jéig nem kell várakozási díjat fizetni a parkolásért. Július 2-tól viszont újra díjköteles a parkolás. Munkatársaink ezért július 2-a, csütörtök üzemkezdettől újra végzik a XIII. kerületi közterületeken a parkolási díjfizetés ellenőrzését.

Egynyári virágkiültetések a XIII. kerületben

4864441022.png
A XIII. kerületi közparkok virágágyásait munkatársaink az elmúlt napokban folyamatosan frissítették, elültették az egynyári virágokat. Csak a Gyöngyösi sétányon 1.000 négyzetméternyi felületre 20.189 tő virágot ültettünk ki és további 1.037 négyzetméter ágyásfelületen 25.427 tő virág fog pompázni az idei nyáron.

Játszó- és fitneszeszközök tisztítása

4585435361.png
Minden esztendőben, de az idei esztendőben, a járványügyi veszélyhelyzet miatt különös tekintettel, munkatársaink megkezdték a XIII. kerületi játszóterek, fitneszparkok tisztítószeres takarítását.

Elkészült a Tatai utcai parkolók felújítása

3829495096.png
A Tatai utcai páros oldalán a Szegedi úttól a Frangepán utcáig (kb. 600 m hosszon) váltakozva, ahogy az előírások szerinti geometria a tervezésnél engedte, 2,5 méter széles 5 méter hosszú merőleges és 6 méter hosszú 2,5 méter széles párhuzamos parkolók létesültek, az úttesttől süllyesztett szegéllyel elválasztott gyeprácskő-burkolattal, valamint térkőburkolatú gyalogos sávval.