Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Új kerékpártámaszok a XIII. kerületben

8434085503.jpg
Kerületünkben a meglévő kerékpártámaszokon túl 46 helyszínen további 149 db - a leginkább bevált, és így a kerékpáros szervezetek által is javasolt - kerékpártámaszt helyeztünk ki, amelyek közül többet is a gyalogátkelőhelyek előtt, valamint a kereszteződésekben alakítottunk ki, hogy a gépjárművezetőket meggátolja a tilosban parkolásban. Ezzel növeljük a kereszteződés beláthatóságát, segítjük a gyalogos közlekedést és biztonságosabbá tesszük a gyalogátkelőkön való áthaladást is.

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

4063931386.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket. A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 23-a, hétfőtől igényelhető a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen, vagy elektronikusan honlapunk "Ügyfélablak" felületén.

Forgalomtechnikai beavatkozások

8924986073.png
A következő 2 hét folyamán több helyszínen is forgalomtechnikai beavatkozások kezdődnek a kerületben. A munkákat a közterületekkel való hatékonyabb, lakossági és látogatói igényeket jobban kiszolgáló gazdálkodás érdekében végezzük. Terveink szerint a munkálatokat augusztus 31-ig minden helyszínen befejezzük.

Jász utcai út- és járdaépítés

7977145232.png
Július 19-i kezdéssel a Jász utcában, a Szegedi út - Kisgömb utca közötti szakaszon út- és járda átépítés munkálatokat végzünk kockakő parkolósáv átépítéssel.

Letették a Vizafogó park alapkövét

2276521205.jpg
Ünnepélyes alapkőletétellel kezdetét vette a Vizafogó közpark beruházása egy csaknem 1 hektáros területen. A XIII. Kerületi Önkormányzat 682 millió forintot fordít az új, mintaértékű park kialakítására. „A Vizafogó ökopark a nyugalom szigete lesz egy rohanó világban. A beruházással szebb és vonzóbb környezetet teremtünk a kikapcsolódásra, rekreációra”, emelte ki beszédében dr. Tóth József polgármester. A Vizafogó parkot várhatóan még idén átadják.

Járdaépítési munkálatok a XIII. kerületben

4215444128.png
Járdaépítési munkálatok a kezdődtek a XIII. kerületben. Az építőmunkák a nyári és őszi időszakban a Visegrádi utca (Balzac utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz nyugati oldalán, valamint a Katona József utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz keleti oldalán), a Balzac utca (Balzac utca 13. és Hegedűs Gyula utca közötti szakasz északi oldalán, valamint a Hegedűs Gyula és Pannónia utca közötti szakasz északi oldalán), a Radnóti Miklós utca (Pozsonyi út és Tátra utcai szakasz déli oldalán), a Hegedűs Gyula utca (Radnóti Miklós utca és Csanády utca közötti szakasz nyugati oldalán), a Pannónia utca (Katona József utca és Szent István körút közötti szakasz mindkét oldalán) zajlanak.

Szent László út közmű-, út- és járdafelújítási munkák

8799995412.png
A Szent László úton a Szegedi út és az Ambrus utca között, valamint az Ambrus utca és az Országbíró utca között, a 2021-re tervezett útépítés előtt, az első ütemben a Fővárosi Vízművek Zrt. végez vízvezetékcserét, majd a csatornarekonstrukciós munkálatokat a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. végzi el, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából.

Megújuló Tomori utcaszakasz

0808331977.png
Megkezdtük a Tomori utca Berettyó utca és az Újpalotai út közötti szakaszán a burkolatfelújítást, valamint a parkoló- és járdafelújítást.

Újjáépül a Váci út 132. melleti parkoló

4371549625.png
E hét elején megkezdődött Göncz Árpád városközpontban, a Róbert Károly körút és a Váci út kereszteződésénél található terület felújítása és a Váci út 132. szám melletti parkoló újjáépítése.