Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megkezdtük a 2021. évi parkolási engedélyek kiadását

6132083296.jpg
Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a 2020. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák 2021. március 31-ig érvényesek. Társaságunk annak érdekében, hogy minél több idő álljon az igénylők rendelkezésére és az új engedélyek kiváltására, megkezdte a 2021. évi parkolási engedélyek kiadását. Ügyfeleink és kollégáink egészségvédelme érdekében az igénylés elektronikus úton, a honlapunk felületén, egy egyszerű regisztrációt követően az „Ügyfélablak”-ban indítható. A parkolási matrica kiváltása a parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu és kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre, a szükséges dokumentumok szkennelt/fényképezett dokumentumainak csatolásával is intézhető.

Megkezdődik a Mosoly utca felújítása

6247015641.png
Tájékoztatjuk a Mosoly utcában, valamint a környéken élőket és közlekedőket, hogy 2021. március 29-én megkezdődik a Mosoly utca felújítása, amelynek várható befejezése 2021. április 30-a.

Udvarzöldítési pályázat 2021.

4030329466.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk Udvarzöldítési pályázatot ír ki, amelynek célja a társasházak belső udvarainak zöldfelületi és arculati fejlesztése, a lakóközösségek összefogásának támogatása az Önkormányzat szakmai és anyagi segítéségével. A pályázat célkitűzése, hogy a társasházak a jelenleg nem használt, burkolt, rendezetlen, funkciószegény, felújításra szoruló belső területei zöldfelületekben gazdagodjanak, megújuljanak.

Megnyílt a Petneházy Parkoló!

1935018472.jpg
Felhívjuk minden környéken élő gépjármű tulajdonos/üzemeltető, környékre gépjárművel dolgozni járó figyelmét, hogy az autósközönség számára 2021. március 1-jén megnyílt a Petneházy Parkoló, a Petneházy utca 3. címen, a Göncz Árpád városközponttól (Váci út-Róbert Károly körút/Árpád híd pesti hídfő közlekedési csomóponttól) pár perces sétára!

Közterület-használati ügyintézési változások

1238308611.png
Tájékoztatjuk az eddigi és leendő, a XIII. Kerületi Önkormányzat kezelésében lévő közterületek használóit (pl.: építési terület deponálási/felvonulási terület, vendéglátóterasz építés/kialakítás, megállítótábla kihelyezés, építési konténer stb.), hogy a vonatkozó jogszabályok változása miatt az ilyen típusú ügyek intézése 2021. január 1-jétől a XIII. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához kerülnek át.

2020. évi Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat Kiemelt védnök és Különdíj elismerések

1213735366.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat korábbi AngyalZÖLD és jelenleg aktuális AngyalZÖLD 3.0 stratégiájában a lakossággal való partnerség, együttműködés kiemelt prioritás. Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat keretében 137 társasház és lakásszövetkezet zöldterületi tevékenységét ismertük el, a társasházakkal, lakászövetkezetekkel összesen közel 15,5 millió forint értékben kötöttünk szerződést a zöldterületek gondozására.

Parkolóellenőrök a köztisztaság szolgálatában

1471489879.jpg
Bizonyosan vannak, akik örülnek annak, hogy a 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet alapján 2020. november 4., szerdától a közterületi parkolás díjmentes, de a XIII. kerületben ez azon túl, hogy nagyobb forgalmat, ezáltal rosszabb levegőminőséget, telítettebb parkolóhelyeket és bevétel kiesést is jelentett, bizony több tucatnyi dolgozó ember munkahelyét is veszélyeztette.

Forgalomtechnikai változások, új forgalmi rend a Béke - Szegedi - Tatai - Tahi utcák által határolt területen

2216040814.jpg
A Béke utca – Szegedi út – Tatai utca – Tahi utca által határolt terület forgalomtechnikai felülvizsgálatát, többek között az érkező lakossági jelzések alapján felülvizsgáltuk. Az elmúlt évek kedvező ingatlanpiaci körülményei, a kedvező XIII. kerületi adottságok miatt a területen nagy számú társasházépítések valósultak meg. Ezzel a területen élők száma és az utcákat, közterületeket használók, használó járművek száma is jelentősen megnövekedett annak ellenére is, hogy az érintett terület 2018. óta a fizető parkolási övezet része. Az új és régi lakók kényelme, biztonsága érdekében a cikkben részletezett intézkedéseket tettük.

Elültették a 30.000. fát a XIII. kerületben

1903741685.jpg
Dr. Puchner Gábor alpolgármester és Vavrek Dániel diákpolgármester ma közösen ültette az platánfát a Népfürdő utcában, a Dagály Fürdő bejáratánál, amely a 30.000. közterületi fa a XIII. kerületben. „Ez a fa nem csak szimbolikus üzenet az új nemzedéknek. A XIII. Kerületi Önkormányzat zöld programjában számítunk a fiatalok részvételére is. Ma már generációk közös ügye a környezetvédelem, mi is tanulhatunk az ifjabbaktól”, mondta Puchner Gábor az ünnepélyes faültetésen.

Újpesti rakpart fasor-rekonstrukció

0071411099.png
A FŐKERT Zrt., valamint XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. együttműködésében megkezdődnek az Újpesti rakpart fasor-rekonstrukciós munkálatai.

Folytatódik a Rákos-patak menti revitalizáció

8386438408.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat folytatja a Rákos-patak környezetének megújítását, a Béke utca és Göncöl utca közötti szakasz tavalyi évben megújított déli szakaszának folytatásaként az idei évben megkezdjük az északi oldali Kubala László park fejlesztését és a Rákos-patak parti revitalizációt.