Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kerékpárpumpák a kerületben

4642500538.jpg
A múlt hét folyamán négy helyszínen helyezünk el kis helyigényű kerékpárpumpákat: a Szent István park előtti területen, a Vizafogó parkban, a Hajdú parkban, valamint a Gergely Győző sétányon.

Takarítógép beszerzési pályázat

3590595998.png
A nagy érdeklődésre való tekintettel a XIII. Kerületi Önkormányzat újra biztosít forrást a „Takarítógépek beszerzésének támogatása járdatakarítási feladatok ellátására” című pályázatához, amelynek célja a társasházak, lakásszövetkezetek segítése takarítási kötelezettségük ellátásban. A társasházak az önkormányzati támogatással könnyebben és hatékonyabban tudják elvégezni a jogszabályi kötelezettségük szerinti járdatakarítási feladatukat, ezáltal eredményesebben járulhatnak hozzá mindannyiunk közös érdekéhez, a kerület köztisztaságának javításához.

Szeptember 5-től változnak a parkolási díjak, parkolási díjfizetési zónák és az üzemidők

8274075993.jpg
Szeptember elejétől élesbe fordulnak a XIII. kerületet is érintő, a Fővárosi Önkormányzattal közös döntéssel, megváltoztatott parkolási szabályok. A díjzónák tekintetében a városrészben az eddigi négyből három díjzóna került kialakításra. A fővárosban a korábbi bonyolult, 27-féle parkolási zóna helyett négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a fővárosi önkormányzat szeptember 5-től.

Forgalomcsillapító párnák bevezetése a kerületben

5849575996.jpg
Az idei évben - egyelőre tesztjelleggel - öt helyszínen 10 db forgalomcsillapító párnát helyeztünk el kerület szerte. A megszerzett tapasztalatok és lakossági visszajelzések függvényében fogunk dönteni a további sebességcsillapító párnák kihelyezéséről. Várakozásaink szerint a párnák kihelyezését követően csökkenni fog az érintett utcaszakaszok forgalma és az arra haladó járművek tipikus sebessége is.

Megnyílt a Petneházy Parkoló!

1935018472.jpg
Felhívjuk minden környéken élő gépjármű tulajdonos/üzemeltető, környékre gépjárművel dolgozni járó figyelmét, hogy az autósközönség számára 2021. március 1-jén megnyílt a Petneházy Parkoló, a Petneházy utca 3. címen, a Göncz Árpád városközponttól (Váci út-Róbert Károly körút/Árpád híd pesti hídfő közlekedési csomóponttól) pár perces sétára!

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

9632087907.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket. A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 22-e, hétfőtől igényelhető a Társaságunk székhelyén, a Béke utca 65. címen vagy a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen, vagy elektronikusan honlapunk "Ügyfélablak" felületén.

Kizárólagos lakossági parkolás Újlipótvárosban

7519241155.jpg
A kizárólagos lakossági parkolóhelyeket Újlipótváros területén jelöltük ki a BKK és BK Zrt. szakembereivel egyeztetve a Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen. Az érintett területen található 6.503 közterületi parkolóhely 30%-át, 1.950 parkolóhely kijelölését végezzük el 2022. július 29-ig.

Elkezdődik a Katona József utca felújításának 2. üteme

5847174004.png
2022. április 25-én (hétfőn) megkezdjük a Katona József utca Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszának felújítási munkáit. A munkálatok első ütemében a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca közötti szakaszon kezdődik a munkavégzés. Az első ütemben ez a szakasz teljes lezárásra kerül, mind az útpálya, mind a parkolók. A gyalogos közlekedés legalább az egyik oldalon folyamatosan biztosítva lesz. Az első ütem várhatóan 2022. június 24-ig tart, a teljes munkavégzés 2022. augusztus 7-én fejeződik be.

Tavaszi munkák a XIII. kerületi közterületeken

5360259128.png
A tavasz mindig a megújulás jelképe, szinonimája. A természet újra beindul, a szürkébb, hűvösebb napok jobb időjárásúra, naposabbra fordulnak. Ilyenkor van szükség és lehetőség a közterületeken - legyenek azok burkolt vagy zöldfelületek -, nagyobb takarításra, rendezésre.

Megnyitottuk a Vizafogó parkot

0750180402.jpg
A Vizafogó lakótelep szomszédságában, az Esztergomi út és a Párkány utca között ma ünnepélyesen átadták a csaknem 1 hektáros Vizafogó közparkot. A XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelt zöldberuházása mintaértékű ökopark és okos élménytér is, rekreációs funkciókkal, smart city (okos város) szolgáltatásokkal.

2021. évi közútfejlesztések átadója

0039917208.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk az idei évben az elmúlt hét év legnagyobb mértékű úthálózat-felújítását végezte el a kerület különböző részein, összesen 3,7 kilométer hosszan újultak meg utak és járdák. Ebből 565 méteren teljes pályaszerkezet-csere történt, így újabb bazaltkockaköves burkolatú rész kerület felszámolásra. Az idei évi fejlesztések 1,8 milliárd forint értékben valósultak meg. 2015-től összesen közel 10 kilométer út- és közel 9 kilométer járdafelület korszerűsítését végeztük el az Önkormányzat megbízásából.

November 15-én megkezdjük a 2022. évi parkolási engedélyek kiadását

5919204864.jpg
A 2021. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák, 2022. január 31-én érvényüket vesztik. Társaságunk 2021. november 15-én, hétfőtől, megkezdi a 2022. évi parkolási engedélyek kiadását. Ügyfeleink és kollégáink egészségvédelme érdekében az igénylés elektronikus úton, a honlapunk felületén, egy egyszerű regisztrációt követően az „Ügyfélablak”-ban indítható. A parkolási matrica kiváltása a parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu és kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre, a szükséges dokumentumok szkennelt/fényképezett dokumentumainak csatolásával is intézhető. Amennyiben elengedhetetlen, úgy a személyes ügyintézésre a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodát javasoljuk a kerületi lakosok számára, amely 2022. január hónapban (2022. február 4. péntekig) minden munkanapon meghosszabbított ügyfélfogadási idővel 09.00-18.00 óra között várja a kerületi lakosokat, ügyfeleket!