Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megkezdtük a 2021. évi parkolási engedélyek kiadását

6132083296.jpg
Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a 2020. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák 2021. március 31-ig érvényesek. Társaságunk annak érdekében, hogy minél több idő álljon az igénylők rendelkezésére és az új engedélyek kiváltására, megkezdte a 2021. évi parkolási engedélyek kiadását. Ügyfeleink és kollégáink egészségvédelme érdekében az igénylés elektronikus úton, a honlapunk felületén, egy egyszerű regisztrációt követően az „Ügyfélablak”-ban indítható. A parkolási matrica kiváltása a parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu és kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre, a szükséges dokumentumok szkennelt/fényképezett dokumentumainak csatolásával is intézhető.

Közterület-használati ügyintézési változások

1238308611.png
Tájékoztatjuk az eddigi és leendő, a XIII. Kerületi Önkormányzat kezelésében lévő közterületek használóit (pl.: építési terület deponálási/felvonulási terület, vendéglátóterasz építés/kialakítás, megállítótábla kihelyezés, építési konténer stb.), hogy a vonatkozó jogszabályok változása miatt az ilyen típusú ügyek intézése 2021. január 1-jétől a XIII. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához kerülnek át.

2020. évi Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat Kiemelt védnök és Különdíj elismerések

1213735366.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat korábbi AngyalZÖLD és jelenleg aktuális AngyalZÖLD 3.0 stratégiájában a lakossággal való partnerség, együttműködés kiemelt prioritás. Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat keretében 137 társasház és lakásszövetkezet zöldterületi tevékenységét ismertük el, a társasházakkal, lakászövetkezetekkel összesen közel 15,5 millió forint értékben kötöttünk szerződést a zöldterületek gondozására.

Parkolóellenőrök a köztisztaság szolgálatában

1471489879.jpg
Bizonyosan vannak, akik örülnek annak, hogy a 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet alapján 2020. november 4., szerdától a közterületi parkolás díjmentes, de a XIII. kerületben ez azon túl, hogy nagyobb forgalmat, ezáltal rosszabb levegőminőséget, telítettebb parkolóhelyeket és bevétel kiesést is jelentett, bizony több tucatnyi dolgozó ember munkahelyét is veszélyeztette.

Forgalomtechnikai változások, új forgalmi rend a Béke - Szegedi - Tatai - Tahi utcák által határolt területen

2216040814.jpg
A Béke utca – Szegedi út – Tatai utca – Tahi utca által határolt terület forgalomtechnikai felülvizsgálatát, többek között az érkező lakossági jelzések alapján felülvizsgáltuk. Az elmúlt évek kedvező ingatlanpiaci körülményei, a kedvező XIII. kerületi adottságok miatt a területen nagy számú társasházépítések valósultak meg. Ezzel a területen élők száma és az utcákat, közterületeket használók, használó járművek száma is jelentősen megnövekedett annak ellenére is, hogy az érintett terület 2018. óta a fizető parkolási övezet része. Az új és régi lakók kényelme, biztonsága érdekében a cikkben részletezett intézkedéseket tettük.

Elültették a 30.000. fát a XIII. kerületben

1903741685.jpg
Dr. Puchner Gábor alpolgármester és Vavrek Dániel diákpolgármester ma közösen ültette az platánfát a Népfürdő utcában, a Dagály Fürdő bejáratánál, amely a 30.000. közterületi fa a XIII. kerületben. „Ez a fa nem csak szimbolikus üzenet az új nemzedéknek. A XIII. Kerületi Önkormányzat zöld programjában számítunk a fiatalok részvételére is. Ma már generációk közös ügye a környezetvédelem, mi is tanulhatunk az ifjabbaktól”, mondta Puchner Gábor az ünnepélyes faültetésen.

Újpesti rakpart fasor-rekonstrukció

0071411099.png
A FŐKERT Zrt., valamint XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. együttműködésében megkezdődnek az Újpesti rakpart fasor-rekonstrukciós munkálatai.

Folytatódik a Rákos-patak menti revitalizáció

8386438408.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat folytatja a Rákos-patak környezetének megújítását, a Béke utca és Göncöl utca közötti szakasz tavalyi évben megújított déli szakaszának folytatásaként az idei évben megkezdjük az északi oldali Kubala László park fejlesztését és a Rákos-patak parti revitalizációt.

XIII. kerületi kutyafuttatók, kutyaillemhelyek és ebürülék-gyűjtőedények takarítása, fertőtlenítése

6746666186.png
A XIII. kerületi kutyás infrastruktúra (kutyafuttatók, kutya-illemhelyek, ebürülék-gyűjtőedények) üzemeltetésének legfontosabb higiénés feladata a területek és az eszközök takarítása és fertőtlenítése, hiszen bár az ebtartók kötelessége a házi kedvencük után rendet hagyni a közterületeken - ezt döntő többségük meg is teszi -, de sajnos néhány felelőtlenebb gazdi nem minden esetben végzi el, de alapvetően is szükséges a kutyák által intenzíven használt területek nagytakarítása és fertőtlenítése.

Ma volt a 2020. évi közterületi fejlesztések átadóünnepsége

4018880183.png
2020. szeptember 7-én a Jakab József utcai „nagyjátszótéren" dr. Tóth József polgármester jelképesen átadta az idei esztendő közterületi fejlesztéseit. Beszédében szót ejtett arról, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelten kezeli közterületeinek állapotát, mert a cél, hogy az épített és a természeti környezet harmóniában legyen egymással. Az eseményen megjelent dr. Puchner Gábor alpolgármester, a Képviselő-testület több tagja és az érdeklődő lakosság képviselői is.