Kezdőlap IngatlangazdálkodásHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Felhívás és tájékoztató az önkormányzati üzlethelyiségek bérletidíj-fizetési mentesség igénybevételének menetéről

A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek bérlői számára az 52/2021.(II.9.) Korm.rendelet szerinti bérletidíj-fizetési mentesség igénybevételének menetéről az alábbi cikkben adunk tájékoztatást.
9910269625.png
A COVID19-világjárvány elleni védekezési intézkedések körében megalkotott 52/2021. (II.9.) Korm. rendelet akként rendelkezik, hogy a helyi önkormányzat bérbeadóként nem követelheti a 2021. február, március, április, május és június hónapokra jutó bérleti díjat azon helyiség tekintetében, amely esetében a bérleti szerződés 2021. február 10. napját megelőzően létrejött ÉS amely helyiségben a bérlő 2020. november 4. napján az alábbi tevékenységeket végezte:

1. éttermi, mozgó vendéglátás,
2. rendezvényi étkeztetés,
3. italszolgáltatás,
4. filmvetítés,
5. konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése,
6. sport és szabadidős képzés,
7. előadó-művészet,
8. előadó-művészetet kiegészítő,
9. művészeti létesítmények működtetése,
10. múzeumi tevékenység,
11. növény-, állatkert, természetvédelmi terület működtetése,
12. sportlétesítmény működtetése,
13. sportegyesületi,
14. testedzési szolgáltatás,
15. egyéb sporttevékenység,
16. vidámparki, szórakoztatóparki,
17. fizikai közérzetet javító szolgáltatás,
18. egyéb szórakoztatás, szabadidős,
19. szállodai szolgáltatás,
20. üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás,
21. kempingszolgáltatás,
22. egyéb szálláshely szolgáltatás,
23. utazásközvetítés,
24. utazásszervezés vagy
25. egyéb szárazföldi személyszállítás.

A közvagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeinek is eleget téve és tudva azt, hogy a központi kormányzati korlátozások miatt egyes ágazatokban ténylegesen működő partnereink nehéz, sokszor kilátástalan gazdasági helyzetbe kerültek, és központi segítséget nem kaptak, Önkormányzatunk kidolgozta annak eljárását, hogy a 2021. február 10-én érvényes és hatályos helyiségbérleti szerződéssel rendelkező partnereink igénybe vehessék a díjmentességi kedvezményt.

A bérletidíj-fizetési mentesség megilleti azon bérlőinket, akik igazolják, hogy a bérleti szerződés szerinti profil(ok)nak megfelelően 2020. november 4. napján a fenti 1-25. tevékenységet végezték, azaz a 2020. augusztus 1. és 2020. november 4. napja közötti időszakban a helyiségben végzett tevékenységükből a bevételük legalább 50%-a az 1-25. pontban meghatározott tevékenység(ek)ből származott.

Azon bérlőink, akik élni kívánnak a bérletidíj-fizetési mentességgel, kérjük, hogy az alábbi linken elérhető formanyomtatvány szerinti nyilatkozatot kitöltve a helyisegdijkonnyites@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre 2021. március 8. napjáig megküldeni szíveskedjenek. Kérjük, hogy a kapcsolódó dokumentumokban szereplő, 1. sz. melléklet nevű táblázatot excelben töltsék ki, és excel formátumban küldjék vissza részünkre!

Együttműködésüket előre is köszönjük!