Kezdőlap IngatlangazdálkodásHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Lakás- és helysiégárverés

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. nyilvános árverést hirdet az Önkormányzat tulajdonában lévő 12 lakás, valamint 14 helyiség tulajdonjogának eladására.
2461607192.png
Árverés ideje: 2017. június 20. (kedd) 09.00 órától a lakások árverezése (a címjegyzékben szereplő sorrendben folyamatosan), 2017. június 21. (szerda) 09.00 órától helyiségek árverezése (a címjegyzékben szereplő sorrendben folyamatosan).

Árverés helye: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. 1131 Budapest, Béke utca 65. (II. emeleti tanácsterem)


Az Önkormányzat a lakások és helyiségek per-, teher-, és igénymentességéért szavatosságot vállal, de annak térmértékét nem szavatolja. Az ingatlan térmértéke a tulajdoni lapon és az Alapító Okiratban feltüntetett mérettől a valóságban eltérhet. A vételárat az esetleges alapterület eltérés nem befolyásolja.

A lakások és helyiségek felújításra szorulnak, hiányos közműellátással rendelkezhetnek. Az ingatlanokban lévő közművek meglétéért, valamint szabályos kialakításáért sem a XIII. Kerületi Önkormányzat, sem a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felelősséget nem vállal. Az egyes ingatlanokat a földhivatali nyilvántartásban szereplő alapterülettel értékesítjük.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén – a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján – az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg. Az 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 32. szám alatti ingatlan esetében a társasházi tulajdonostársaknak is elővásárlási joga van.

Az elővásárlási jog gyakorlására külön törvényben meghatározott szervnek – amennyiben a törvény a nyilatkozattételi határidőre vonatkozóan eltérően nem rendelkezik – a vagyon értékesítésére irányuló szerződés részére történő kézbesítéstől számított 35 napos jogvesztő határideje van az elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozattételre.

Az árverésre kiírt lakások listáját az 1. számú melléklet, a helyiségek listáját a 2. számú melléklet tartalmazza. Az árverésen való részvétel regisztrációs díjhoz kötött, a regisztráció díja bruttó 2.000,- Ft, amelyet a részvétel feltételeként naponta, egy napra vonatkozóan egyszeri alkalommal a helyszínen kell megváltani.

Az árverés a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 28/2012. (VII.3.) önkormányzati rendelet előírásain, valamint az Önkormányzat hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bizottságának árverés kiírásáról szóló határozatán alapul.

A részvétel feltételeit és részletes szabályait a honlapon közzétett és az árverés helyszínén is kifüggesztett Árverési Részvételi Szabályzat tartalmazza. A Részvételi Szabályzatot az árverésen résztvevők a belépéssel elfogadják.

További információk:
XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. - Lakásgazdálkodási csoport
1131 Budapest, Béke utca 65.
Telefon: +36-1/450-3111.
E-mail: kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu
Honlap: www.kozszolgaltato.bp13.hu; www.budapest13.hu