Kezdőlap BeruházásÖnkormányzati intézményfejlesztések és felújítások
A Közszolgáltató Ingatlangazdálkodás Lehel Csarnok Kultúra Közterület/Parkolás Sport

Hírlevél

Bármikor lemondható: Leiratkozás

Önkormányzati intézményfejlesztések és felújítások

Megújult az Ugribugri Bölcsőde

2017. január 10-én adta át a dr. Tóth József polgármester a Vizafogó lakótelep teljes körűen felújított Ugribugri bölcsődéjét. A beruházás során megvalósult a bölcsődeépület belső és külső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése, az udvar teljes felújítása. A 3 és fél hónap alatt végzett rekonstrukció költsége 420 millió forint volt.
3559775201.png
A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült, a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet korábban 110-re, a mostani felújítással pedig 140 férőhelyesre növeltük.

A felújítás szükségességét indokolta, hogy az épület folyosóján repedések jelentek meg, a gépészeti vezetékek elöregedtek. A kamerás felülvizsgálat megállapította, hogy a talajba fektetett vezetékek nagymértékben korrodáltak, szivacsos szerkezetűek és a vizet áteresztik.

A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítettük, a belső terű helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottunk egy sószobát, valamint egy új mozgássérült mellékhelyiséget, amely egyben szülői mosdóként is használható. Minden padló és falburkolat cserélve lett, a foglalkoztatókban tapéta és 1,3 m magasságig mosható, fertőtleníthető festés készült.

A gyermekmosdókban az eddigi 2 WC és kézmosó helyett 3-3 lett beépítve. A bejáratokat rámpákkal és az ajtók cseréjével akadálymentesítettük. Teljesen kicseréltük a homlokzati nyílászárókat, a homlokzat új szigetelést kapott. A játszóudvar tereprendezése mellett megoldódott a csapadékvíz elvezetése, a homokozók teljes felújítása és árnyékolása, a játszószerek cseréje, pótlása, a meglévő zuhanyzók átalakítása kerti tocsogóvá. Újra lett füvesítve és sövényekkel telepítve a terület, kiépült az automata öntözőhálózat. A kivágott 1 csörgőfa, helyett 2 új amerikai ámbrafát ültettek.

A kerületben a fogyatékkal élő kisgyermekek fogadására az Ugribugri az egyik kijelölt bölcsőde. Az elmúlt 10 évben ebből a bölcsődéből 48 sajátos nevelési igényű (SNI) kisgyermek került el óvodába vagy más oktatási intézménybe megfelelő gondoskodás és tárgyi feltételek eredményeként. Több kisgyermeknevelő gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel is rendelkezik, így a gyermekek szakszerű nevelése és gondozása biztosított.

Kapcsolódó galéria

Ugribugri Bölcsőde (15 kép)

Zajlik az Európai Év Fája szavazás!

Kérjük, hogy egy perc ráfordítással támogassa a hazai "Év Fája" győztest,

"A Jászai Mari tér legszebb platánját"!

Szavazni ide kattintva lehet!

Köszönjük!