Kezdőlap BeruházásKözponti pályázatok
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Központi pályázatok

Új játszótér a Jakab József utcában, új labdapálya a Jász utcában

Mindig a tavasz és a nyár az, amikor a közterület fejlesztési munkák gőzerővel megkezdődnek és a nyár közepe-vége, ősz eleje az, amikorra elkészülnek. Így történt és történik ez a Jakab József utcában is, ahol a "kis" játszótér elkészült, a "nagy" játszótér kivitelezése jelenleg is zajlik, és elkészült a Jász utcai labdapálya felújítása is!
0605507921.jpg
A Jakab József utcai "kis játszótér" területén a lakossági igények figyelembevételével, a szórt burkolatot 260 m2 öntött gumiburkolatra cseréltük. A gumiburkolat nem csak puhább, csúszásmentesebb és könnyebben takarítható, mint a korábbi gyöngykavics felület, hanem mintázatával színesíti a játszóteret, számtalan új játéklehetőséget is teremtve a gyermekek számára. A játszótér bejáratánál térkőburkolatból babakocsival is kényelmesen használható járófelületet alakítottunk ki és egy új forgó játszóeszközt is telepítettünk. A beruházáshoz kapcsolódva a játszótér fölé napvitorlát építettünk, a homokozóba friss homokot terítettünk. A kivitelezés során a területen lévő csúszda szerkezeti hibáját tártuk fel ezért, ezt is újra cseréltük, illetve az ivókút szikkasztóakna méretét megnöveltük a vízmegállás elkerülése érdekében. A terület ülőfelületei, a padok és a homokozó menti ülőfelületek is felújításra kerültek.

A Jász utcai labdapálya aszfaltburkolatának elbontását követően a területen öntött gumiburkolatot alakítottunk ki zöld és vöröses-sárga színekkel. A gumiburkolat színe kevert színű gumiőrleményből áll össze, amelyek a mintázatot érekesebbé teszik, a színeket tompítják. A labdapályák hosszanti oldalán a kerítést cseréltük, a kerítés felett pedig a pálya egészén labdahálót feszítettünk ki. A két labdakapu fölé két új kosárpalánkot is kihelyeztünk, hogy a területen több sportág gyakorlására is lehetőséget biztosítsunk.