Kezdőlap BeruházásHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megnyílt a PannKa Part!

A XIII. kerületi önkormányzati fenntartású színterek, sportlétesítmények építése, fejlesztése, azok kulturális és sportélettel történő megtöltése eddig is prioritása volt a XIII. Kerületi Önkormányzatnak és Társaságunknak is. Gondolhatunk itt a korábban megépült, a mai színházi életben is elismert RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központra, vagy a Pannónia utca - Katona József utca (innen a játékos név is) sarkon létesült és nagy látogatottságnak örvendő PannKa játszóházra. A XIII. Kerületi Önkormányzat nem állt, nem áll meg a fejlesztésekkel a PannKa játszóház új testvérét, egy újabb baba-mama játszóházat a PannKa Partot ünnepélyes keretek között adta át az Újpesti rakpart 6. címen dr. Tóth József polgármester.
2396289948.png
A PannKa Part kialakítására 224,6 millió forintot fordított az önkormányzat. A kerület új kisgyermekes, baba-mama játszóházával immár két helyszínen működik a családok körében rendkívül közkedvelt PannKa!

A polgármester ünnepi beszédében felidézte: három éve hozta létre és azóta működteti az önkormányzat a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utca 18. szám alatt. A kétszintes, több mint 300 négyzetméteres közösségi és otthonos játszóház egyedülálló látványvilággal és fejlesztőjátékokkal az interaktív együttlét lehetőségét nyújtja a családoknak. A játékok elsődleges célja az ismeretterjesztés, a kézügyesség fejlesztése, a mozgásfejlődés elősegítése. „Hamar közkedvelt hely lett. Egyes hónapokban folyamatos teltházzal és állandó várólistákkal működött a PannKa. Ezért az önkormányzat – felmérve az igényeket – a színtér bővítése mellett döntött, amit csakis máshol tudott megvalósítani”, tette hozzá Tóth József.

Az Újpesti rakpart 6. szám alatti önkormányzati helyiséget alakítottuk át erre a célra. A kivitelezést a közbeszerzési eljáráson a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. nyerte el. Az önkormányzati beruházás 2021. szeptember 30-án kezdődött a Palatinus házak épületében mintegy 250 m2 területen. „És most örömmel átadhatjuk ezt az új interaktív foglalkoztató- és fejlesztőteret a kisgyerekes családoknak”, mondta a polgármester.

A PannKa Közösségi Tér játékainak tematikája a vidéki élet. A PannKa Part Duna közeli játszóházba pedig – a kerület egyik emblematikus ipari jelképére, a világszínvonalú hajóépítés korszakára is utalva – a hajózással kapcsolatos egyedi gyártású, fejlesztő játékelemek kerültek. A játéktér középpontjában egy stilizált „gőzhajó” áll, belsejében egy kuckóval. A bútorelemek, egyéb kiegészítők is – például: kavics és hal formájú ülőkék, vízi állatokat formázó párnák, amelyek mozgathatók – illeszkednek a vizes tematikába.

Immár két helyen működik a PannKa. A Pannónia utcai helyszín, a PannKa Közösségi Tér az év második felétől elsősorban szabadidős és közösségi térként funkcionál majd: otthont ad zsúroknak, csecsemő- és kézműves programoknak, tovább működtetjük itt a sószobát, és lesznek színpadi teret is igénylő előadások. A kisebb alagsori terekben igénybe vehetők az egyéni fejlesztési lehetőségek. A PannKa Part főként a csoportos fejlesztés otthona lesz: a nyári „játszótéri” próbaüzemet követően indulnak el itt a fejlesztő foglalkozások 2022 szeptemberétől.

PannKa Part nyitvatartása:
Június 15. - augusztus 31. között hétfőtől péntek:ig 09.00-13.00 óra között, majd szeptembertől:
Hétfő: 09.00-13.00 óra között
Kedd: 09.00-13.00 és 16.00-18.00 óra között
Szerda: 09.00-13.00 óra között
Csütörtök: 09.00-13.00 óra között
Pénteken: 09.00-13.00 és 16.00-18.00 óra között
Hétvégén: programok függvényében