Kezdőlap BeruházásHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Gyönyörűen megújultak a Napsugár Tagóvoda játszóudvarai

Stílszerűen - talán az idei utolsó indiánnyári - napsugarakkal adta át dr. Tóth József polgármester a 40. jubileumát ünneplő Napsugár Tagóvoda játszóudvarait. A 117 millió forintos felújítási munkát határidőben és a tervezett előirányzat keretein belül végezte el Társaságunk.
2389217436.png
Az óvoda Újlipótváros frekventált területén található, eredeti terveit 1975-ben a Lakóterv készítette, típusterv alapján. Az épület két épülettömbből és az ezeket összekötő nyaktagból áll. A kétszintes, alápincézetlen épület vázpaneles szerkezetű, kifalazott falakkal, körüreges födémpallókkal, monolit – orsótér nélküli – lépcsővel.

Az épület felújítása, alaprajzi korszerűsítése 2008-2009 években történt meg, az ARCON Kft. tervei alapján. Sor került az épület homlokzati hőszigetelésére, tetőszigetelésére, elektromos és gépészeti korszerűsítésére (kazáncsere korszerű kondenzációs kazánra), tornaterem és mozgássérült WC kialakítására. Az alaprajzi korszerűsítés akkor nem tartalmazta a terasz felújítását.

A 133 férőhelyes óvoda játszóudvara 3.392 m2. Az óvodaudvar nagy részén aszfaltburkolat, kis részén gumitégla-burkolat és füves terület volt, amelyet 60%-ban inkább föld borított. Az udvar vízelvezetése nem volt megoldva, sok helyen az esőzések után nagy tócsák alakultak ki. Az aszfaltburkolat repedezett, sok helyen felpúposodott egyenetlen felületű volt és az udvar árnyékolása is szükségessé vált.

A felújítást 2017. június 19-én kezdte meg a kivitelező, az óvodai szünet megkezdésének napján, a kisebb játszóudvar felújításával, amelyet július 24-én adtunk át az óvodások részére. A nagyobb udvar a szerződésben rögzített augusztus 30-i határidőre készült el. Elvégeztük a játszóudvar teljes felületének megújítását, új öntött gumi- illetve térburkolatokat, füves felületeket készítettünk, új, modern, kombinált kültéri játékokat, tároló faházakat telepítettünk, megoldottuk az udvarok vízelvezetését és árnyékolását, felújítottuk és belátásmentessé tettük az óvoda utcai kerítését, bejárati kapuit.

A teljes udvar megújítását végeztük el új játékokkal a megmaradók karbantartásával, a burkolatok cseréjével, az udvarok vízelvezetésének megoldásával, felsorolásszerűen:
- mászóka alá gumiburkolat,
- új mérleghinták,
- a hangya helyére új játék,
- 3 db új babaház,
- virágládák áthelyezése,
- új játékok, vonat, mászóka, bújós játék, mászóháló,
- focipálya felújítása,
- tűzoltó játék cseréje,
- ivókutak cseréje,
- padok felújítása,
- faülőkék cseréje, felújítása,
- benyúló ülőke bontása,
- terasz elbontása, épület mellé és a homokozók fölé árnyékolóval
- füvesítés,
- kerítés felújítása, helyenként magasítással a sportpálya körül,
- kerékpártároló bővítése,
- párakapu, zuhanyozó,
- sövények eltávolítása a játéktérből,
- sövényből a fakinövések eltávolítása,
- homokozók felújítása,
- kapu lemezburkolat csere és festése,
- korlátok festése a bejáratnál.

Kapcsolódó galéria

Napsugár Tagóvoda (8 kép)