Kezdőlap BeruházásHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megnyílt a PannKa Part!

2396289948.png
A XIII. kerületi önkormányzati fenntartású színterek, sportlétesítmények építése, fejlesztése, azok kulturális és sportélettel történő megtöltése eddig is prioritása volt a XIII. Kerületi Önkormányzatnak és Társaságunknak is. Gondolhatunk itt a korábban megépült, a mai színházi életben is elismert RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központra, vagy a Pannónia utca - Katona József utca (innen a játékos név is) sarkon létesült és nagy látogatottságnak örvendő PannKa játszóházra. A XIII. Kerületi Önkormányzat nem állt, nem áll meg a fejlesztésekkel a PannKa játszóház új testvérét, egy újabb baba-mama játszóházat a PannKa Partot ünnepélyes keretek között adta át az Újpesti rakpart 6. címen dr. Tóth József polgármester.

Alapkőletételi ünnepség a Petneházy utca 90. címen épülő önkormányzati lakóépületnél

4870947426.jpg
A XIII. kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk tovább folytatja az önkormányzati lakóépületek építését. Ezúttal a Petneházy utcában került sor egy 67 lakásos lakóépület alapkőletételi ünnepségére. A tulajdonos XIII. Kerületi Önkormányzat 2002-ben kezdte bérlakásépítési programját, amely az elmúlt 20 esztendőben összesen 667 magas minőséget képviselő lakást adott át. A XIII. Kerületi Önkormányzat a bérlakásépítési programjával, a lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva több, mint 1600 család lakhatását tette lehetővé és komfortosabbá.

Újra a gyermekeké és nevelőké a Napraforgó Bölcsőde!

9146296937.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020-ban fogadta el a Napraforgó Bölcsőde beruházási célokmányát, közel 640 millió forintos összeggel. A 100%-ban önkormányzati beruházás eredménye egy teljeskörűen felújított intézmény, amelyet már birtokba is vettek a legilletékesebbek: a gyermekek és a nevelők.

Vadonatújjá vált a Csicsergő Tagóvoda

2552354186.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat 2016-ban döntött a kiemelt óvodai beruházásokról. Ennek keretében 2019-ben újult meg teljeskörűen a többszörös díjnyertes Vizafogó Tagóvoda, majd 2020-ban a Hétszín Tagóvoda és Szivárvány Bölcsőde. A kiemelt óvodai beruházások sorában következő Csicsergő Tagóvoda fejlesztését 2020. évben kezdtük meg és a mai napon ünnepélyes keretek között adtuk át a legilletékesebbeknek, a XIII. kerületi gyermekeknek, szüleiknek és a nevelőtestületnek.

FIABCI-díjat kapott a Klapka Központ

3149834024.jpg
A párizsi székhelyű FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség, amelyet 70 éve alapítottak, minden esztendőben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot: a FIABCI World Prix d’Excellence 29 évvel ezelőtt indult útjára és a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Célja a legsikeresebb nemzetközi ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A magyar ingatlanfejlesztők idén négy arany-, és három ezüstérmet nyertek. A díjazottak között van a XIII. kerületi Klapka Központ, amely beruházással a XIII. Kerületi Önkormányzat ezüstérmet érdemelt ki. A magyar projektek közül 2021-ben is – a hagyományoknak megfelelően – a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat múlt évi győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton.

Megújult a Szivárvány Bölcsőde és a Hétszín Tagóvoda

0266609493.jpg
Az eredetileg az 1960-as években épült óvoda és bölcsőde épülete Újlipótvárosban, a Gogol utcai panelházak gyűrűjében helyezkedik el, amely területre a városias beépítés jellemző. A közvetlen környezetben 8-10 emeletes társasházak helyezkednek el. Az épület a Váci úti irodaházak és a Lehel tér, illetve Lehel Csarnok közelben található.

Bokrétaünnepség a Jász utca 72. címen épülő önkormányzati lakóépületben

7790217598.jpg
A Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház bokrétaünnepét tartotta ma a XIII. Kerületi Önkormányzat, Társaságunk és kivitelező FK-Raszter Zrt. Februárban volt a lakóház alapkőletétele, mostanra már elérték az épület legmagasabb pontját az építők, s ilyenkor „bokrétafával” jelzik: kész a tartószerkezet. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú beruházás során fontos szempont, hogy az épület megfeleljen a passzívház, vagyis az „okos lakóépület” kritériumainak.

Alapkőletételi ünnepség a Jász utca 72. címen

0149614915.png
Újabb bérlakások építését vállalja az új önkormányzati ciklusban a XIII. Kerületi Önkormányzat, jelentette be dr. Tóth József polgármester a Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos önkormányzati bérház alapkőletételénél.

Ünnepélyes átadó a díjnyertes Vizafogó óvodában, "ahol kicsúszdázhatsz az udvarra"

1473517039.png
A Vizafogó lakótelep tízemeletes panelházainak gyűrűjében a Vizafogó Tagóvoda teljes körű felújítására – átalakítására és bővítésére is – 925 millió forintot költött a XIII. Kerületi Önkormányzat. Dr. Tóth József polgármester az ünnepélyes átadón megfogalmazta: a Vizafogó óvoda újratervezése a pedagógia és az építészet kreatív, játékos és inspiráló összekapcsolásának példája. Vagy ahogyan az egyik népszerű online portál szakírója jellemezte "az ovi, ahol kicsúszdázhatsz az udvarra". A gyerekek már szeptembertől birtokba vehették az izgalmas kortárs épületet, annak játékos és fejlesztőtereit, sószobáját, különleges és biztonságos szabad teraszait.

Megújult az Igazgyöngy Bölcsőde

3191075164.png
Teljeskörűen megújult az Igazgyöngy Bölcsőde. Miként az átadóünnepségen dr. Tóth József polgármester elmondta: "az egy évig tartó beruházásra az önkormányzat 1,15 milliárd forintot fordított. Az elmúlt öt esztendőben összesen több mint 4 milliárd forintot költöttünk bölcsődék modernizálására." Az Igazgyöngy Bölcsőde a Gyöngyösi sétányon eredetileg 1981-ben épült; akkor nyolc foglalkoztató egység volt benne. Jelenleg 10 foglalkoztató működik a 150 férőhelyes intézményben. A beruházás során elsődleges szempont volt a színvonalas működéshez szükséges komfortos terek kialakítása – különös figyelemmel arra, hogy az épület külső megjelenése és belsőépítészeti arculata a gyerekek, illetve az egész közösség, szülők, ott dolgozók vizuális kultúráját formálja.

Ünnepélyesen átadták a Klapka Központot

6724028907.jpg
Már a Klapka Központ terveit is ikonikusnak ítélte az építészszakma, s elnyerte a Média Építészeti Díját is: a KÖZTI Zrt. csapata Marosi Miklós Széchenyi- és Ybl-díjas építész vezetésével újrafogalmazta a Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt terület mikrokörnyezetét. A komplexum leglátványosabb megoldása a zöld domb – alá süllyesztették az üzleteket –, amely a „dombház” nevet kapta a szakmától és a környékbeliektől. Dr. Tóth József polgármester a Klapka Központ mai átadóünnepségén elmondta: a 4,3 milliárd forintos, száz százalékban önkormányzati beruházásban felépült Klapka Központ a legkorszerűbb építészeti elképzelések megvalósítása mellett a környezettudatos gondolkodást is tükrözi. A komplexum – kereskedelmi, szolgáltató funkciókkal, orvosi rendelőkkel, lakásokkal, kortárs közösségi térrel, hatalmas zöldfelülettel – új arculatot ad a lokációnak több mint 10 ezer négyzetméteren. A beruházás része 33 magas minőségű önkormányzati bérlakás.

A teljesen modernizált retro - Átadták a felújított Láng Művelődési Központot

4801253882.png
„Az idén nyolcvan éves XIII. kerület fejlődésének szimbolikus eseménye a mai, a felújított Láng Művelődési Központ átadása. Megőriztük a múlt értékeit, és hozzájuk illesztettük a 21. századi technológiát” – kezdte ünnepi beszédét Dr. Tóth József polgármester. Kitért arra is, hogy a kerület életében a mostani a legdinamikusabb időszak, immár mottóvá is vált ez a mondat: a XIII. kerület hosszú évek óta magas életminőséget biztosító, fenntartható és visszafordíthatatlan fejlődési pályára került. „Ehhez a fejlődéshez hozzátartozik – a lakóhelyi, a munkahelyi környezet átgondolt fejlesztése mellett – a rekreációs igények kielégítése is. Arra törekszünk, hogy jó legyen itt élni, dolgozni is, és megteremtsük a minőségi kikapcsolódáshoz szükséges magas színvonalú szolgáltatások feltételeit a sport terén éppúgy, mint a kultúrában” – tette hozzá a polgármester.

Teljesen újjáépült a Mese tagóvoda

9234771439.png
„A lendületes építkezések mellett fontosnak tartjuk az infrastrukturális és szociális ellátás fejlesztését is. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, az ő legkorszerűbb óvodai ellátásukra – úgy az épített környezet, mint a motivált óvodapedagógusok, illetve a pedagógiai módszerek kapcsán. 2010 óta 1502 új óvodai férőhellyel bővült a kerület, ma már 3300 gyermeknek tudunk óvodai ellátást biztosítani magas színvonalon” – jegyezte meg a Mese tagóvoda (Esküvő köz 4.) mai ünnepélyes átadásán Dr. Tóth József polgármester, aki egyidejűleg megnyitotta a 2018-2019-es óvodai tanévet.