Kezdőlap Bemutatkozás
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Bemutatkozás

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a XIII. Kerületi Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság, amely 2012-es alapítása óta fogja össze a közszolgál­tatásokat a XIII. kerületben.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a Vezérigazgatóság központi irányításával négy divíziót működtet:

- Beruházó divízió
- Ingatlangazdálkodó divízió
- Közterületi divízió
- SKult13 divízió

A jogelőd Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. tevékenységét a Beruházó és az Ingatlangazdálkodó divízió vette át. Ezek a részlegek felelősek az önkormányzati tulajdonú lakások, lakóházak és nem lakás céljára szolgáló helyiségek, telkek illetve a Lehel Csarnok üzemeltetéséért, hasznosításáért, karbantartásáért.

2012. óta az egyik legnagyobb szakterületet átölelve a Közterületi divízióhoz tartozik a kerületi közútkezelés (pl.: útépítések, járdaépítések stb.) , a környezetgazdálkodás (parkgondozás, játszóeszközök építése, karbantartása, kutyafuttatók kezelése stb.) és a közterületi parkolás üzemeltetés is.

A XIII. Kerületi Önkormányzat kulturális, közművelődési és sportélettel kapcsolatos feladatait a SKult13 divízió szervezi és koordinálja: színes tartalommal működteti az Angyalföldi József Attila Művelődési Központot, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házat, az Újlipótvárosi Klub-Galériát és a XIII. kerületi kulturális életének legújabb, mára már központi színterét, a RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központot, valamint gondoskodik a sportlétesítmények színvonalas működéséről. Emellett üzemelteti a XIII. Kerületi Önkormányzat nyári és a napközis táborait.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. központi irányító egysége a Vezérigazgatóság, amely felelős a közszolgáltatási szerződésben foglalt feladatok végrehajtó szervezetek által történő elvégzésének irányításáért és ellenőrzéséért, valamint a központosított feladatok ellátásáért.

A Társaság a Vezérigazgatóság szervezetében koncentrálva látja el a számviteli, a pénzügyi, a munkaügyi és a jogi tevékenységet. Központi feladat a közbeszerzések lebonyolítása és a külső szakértők alkalmazása, valamint a központi ügyfélszolgálat működtetése.

Központi Ügyfélszolgálatainkat úgy üzemeltetjük, hogy az a lehető legszélesebb körben, akadálymentesítetten legyen igénybe vehető az ügyfelek számára, ezért azok két helyszínen, különböző nyitva tartással wifi-vel felszerelten, gyermeksarokkal, frissítővel és a székházban működő ügyfélszolgálatokon ügyfélmosdóval, 2020. májusától nyitvatartási időben bankautomatával várják a kerületi lakosokat, kerületünkbe érkező ügyfeleket.

Vezérigazgató: dr. Palatka Lívia