Kezdőlap AngyalZÖLD+Pályázatok
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Pályázatok

Udvarzöldítési pályázat 2018.

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A pályázat idei leadási határideje lejárt. Ismételt kiírása jövőre történik meg.
8632921552.jpg
Az Udvarzöldítési pályázat célja, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat szakmai és anyagi segítéségével a társasházak jelenleg nem használt, burkolt, rendezetlen, funkciószegény, felújításra szoruló belső területeinek megújítását segítse. A pályázat további célja a kerületi zöldfelületi-rendszer minőségi és mennyiségi javítása, a lakóterületek szabadtéri rekreációs lehetőségeinek bővítése, a lakótömbök belsejében a nagyobb, összefüggő zöldfelületek kialakításának támogatása, összhangban a kerület Hosszútávú Fejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célokkal.


A pályázat kétfordulós. Az első fordulóra a belső kert/udvar fejlesztésével kapcsolatos ötletek megfogalmazását, lakóközösségi egyeztetését várjuk. Az első fordulóra beérkezett pályázatokat szakmai és civil zsűri bírálja, majd kiválasztja azokat, amelyek továbbfejlesztésre kerülhetnek a második fordulóban. A második forduló során, a pályázók az önkormányzat által biztosított szakértői közreműködéssel pontosítják pályázatukat, majd újabb zsűrizést követően kerülnek kiválasztásra a támogatást elnyerő pályázatok.

A pályázat kiíráskor rendelkezésre álló keretösszege 3.000.000 Ft.

Pályázók köre

A pályázaton részt vehetnek a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, zárt belső udvarú ingatlannal rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek ingatlanjuk területén lévő udvar, kert fejlesztésére vonatkozó tervvel. A támogatás odaítélése során előnyben részesülnek azok az ingatlanok, amelyek környezetében közterületi zöldfelület-fejlesztésre nincs, vagy csak korlátozott mértékben van mód. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, amely nem számolt el korábbi önkormányzati pályázati támogatással.

A pályázattal elnyerhető támogatás


- formája: vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, továbbá szakmai támogatás a fejlesztési projektek tervezése és kivitelezése során,
- a pályázható összeg: társasházanként 500.000 – 1.000.000 Ft, több ingatlan közös fejlesztését megvalósító projekt esetében legfeljebb 2.500.000 Ft pályázatonként.

Pályázati bírálati szempontok

- az ingatlan környezetében alacsony zöldfelületi ellátottság, a közterületi zöldfelület-fejlesztés lehetőségének korlátozottsága,
- a zöldfelület növelés mennyisége és minősége,
- a létrejövő új közösségi rekreációs funkciók,
- a lakóközösség összefogásának mértéke, lakók részvétele a munkálatokban,
- a környezeti fenntarthatóság szempontjainak érvényesítése (anyag újrahasznosítás, komposztálás).
Előnyt jelent a bírálat során:
- önrész vállalása, a lakók személyes közreműködése a megvalósításban,
- egész tömböt érintő koncepció kialakítása, belső zöldfelületek összenyitása,
- a belső tömb hosszabb ideig tartó megnyitása közhasználat céljára.

A pályázat benyújtásának módja és helye

a) személyesen a 1131 Budapest, Béke u. 65. alatt a kiíró székhelyén, az Központi Ügyfélszolgálati Iroda nyitvatartási idejében,
b) írásban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., 1131 Budapest Béke u. 65. címre, a borítékon „Udvarzöldítési pályázat 2018” megjelöléssel.
c) e-mailben a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu címre a tárgyban „Udvarzöldítési pályázat 2018” megjelöléssel.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 15.

Részletek a cikkhez csatolt Udvarzöldítési pályázati kiírásban érhetők el.