Kezdőlap AngyalZÖLD+Pályázatok
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Pályázatok

Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat 2018

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A XIII. Kerületi Önkormányzat ismét meghirdeti a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot, mely keretében társasházi lakóközösségek vehetnek védnökségbe - az önkormányzat anyagi támogatásával - közterületi előkerteket, fasori sávokat, parkrészeket.

Kapcsolódó galéria

LZVP 2017. (10 kép)
1897377635.jpg
Pályázati dokumentumok benyújtási határideje2018. március 30.
Támogatási szerződések megkötése2018. május 31.
Szerződések aláírásának végső jogvesztő határideje2018. augusztus 31.
A pályázati támogatásokkal való elszámolás határideje, kertbarát konferencia2018. november 29.

A pályázati keret 2018. évben 18 000 000 Ft.


A támogatási összegek nagyságát a berkezett pályázatokban védnökségbe vont terület nagysága alapján határozza meg a kiíró. Az érvényes pályázattal elnyerhető összeg legkisebb összege 40 000 Ft, legmagasabb összege 400 000 Ft. Minden érvényes pályázatot benyújtó lakóközösség támogatásban részesül, amennyiben megfelel a feltételeknek!

A pályázaton való részvétel feltételei:
A pályázaton részt vehetnek XIII. kerületi társasházak, lakásfenntartó szövetkezetek. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, mely nem számolt el korábbi LZVP pályázati támogatással.

Pályázati cél:
közterületi előkert gondozása,
parkoló elválasztó zöldsávjának gondozása,
parkrészlet gondozása,
fasori sáv gondozása,
kutyafuttató gondozása


Kötelező mellékletek:

a) a vállalt munkák rövid összefoglalása,
b) a védnökségbe vállalt terület pontos, átnézeti rajzon jelölt meghatározása,
c) a társasház-közösség vállalását tartalmazó nyilatkozat (közgyűlési határozat vagy az erre felhatalmazott lakásszövetkezeti elnök, illetve közös képviselő nyilatkozata),
d) a társasházi képviseletet igazoló okirat (így például alapító okirat, vonatkozó közgyűlési döntés).

A pályázat benyújtásának módja és helye:
a) személyesen a 1139 Budapest, Hajdú utca 29. alatt, a Környezetgazdálkodási Ágazat munkatársainál munkaidőben: hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.50-ig, pénteken 8.00 – 14.00-ig.
b) e-mailben az lzvp@bp13.hu címre a tárgyban „Lakossági zöldterület-védnökségi pályázat” megjelöléssel.

A pályázat nyertesei az érintett terület védnökeivé válnak, akiknek a díjazás fejében vállalniuk kell a velük kötött szerződésben meghatározott terület rendszeres gondozását és ápolását, mely minimálisan magában foglalja a locsolást, a gyommentesítést, fűnyírást, kerti és egyéb hulladék összegyűjtését. A vállalt feladatokat a pályázat bonyolítójának műszaki ellenőrei folyamatosan ellenőrzik.

A támogatási összeg felhasználható:
a) növények, kiegészítő eszközök, kertészeti felszerelések vásárlására,
b) kertészeti szolgáltatások megrendelésére,
c) közös munkavégzések reprezentációs célú költségeinek fedezésére (a megítélt összeg maximum 10 %-a).

Az Önkormányzat a nyertes pályázók részére a megítélt összeget a szerződéskötéstől számított 30 napon belül átutalással kifizeti, amelynek felhasználásáról a védnök a szerződésben meghatározott feltételek szerint és határidőben köteles elszámolni. A pályázóknak a támogatás összegének felhasználásáról, igazoló bizonylatok mellékelésével tételes beszámolót kell készíteniük.

Különdíjazás:

A kiemelt színvonalon fenntartott védnökség alá fogadott területek pályázóit az Önkormányzat külön díjazásban részesíti. Az értékelés során a terület rendezettségét, a kiültetett növényzet fenntartásának színvonalát, a kialakítás arculatát vizsgáljuk. A szakmai zsűri az értékelés során előnyben részesíti azokat a pályázókat, akik ez idáig nem részesültek különdíjban.

A pályázati eljárás lebonyolítója: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. (kapcsolattartó elérhetősége: lzvp@bp13.hu, +36-1-412-3348.)