Kezdőlap AngyalZÖLD+Pályázatok
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Pályázatok

Pozsonyi úti zöldkazetták

A Pozsonyi út gyalogos és zöldfelületeinek megújítását a XIII. Kerületi Önkormányzat három ütemben végezte el 2011-2013 között. A járdafelületek mellett kiemelt kazettákban cserje és évelőágyások kialakításával célunk Újlipótváros "főutcáján" a zöldfelületi borítás növelése, a településkép arculatának javítása volt.
2969719239.jpg
A terület fenntartását a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. kiemelt figyelemmel végzi, vegetációs időben rendszeresen végezzük a gyomirtást, kánikula idején a cserjék öntözését. 2013-ban kutya illemhelyeket létesítettünk a Pozsonyi út mentén, hogy a kutyatulajdonosoknak legyen lehetőségük a zöldfelületek, házfalak, autók károsítása nélkül pisiltetni kedvenceiket. Örömmel látjuk, hogy az illemhelyeket egyre többen használják. Intézkedéseink ellenére továbbra is tapasztalható, hogy felelőtlen kutyatulajdonosok a zöldsávba engedik ebeiket, melyek ott - letaposással, kaparással, vizeléssel - károsítják a növényzetet.

Továbbra is keressük a zöldfelületek megőrzését segítő megoldásokat.

Várjuk a Pozsonyi út mentén élő és dolgozó magánszemélyek, lakóközösségek, cégek jelentkezését, hogy "Zöldfelület gondnoksági megállapodás" keretében közösen segítsük a levél és virágdíszben gazdag zöldsáv kialakítását, fenntartását, megőrzését.

Az együttműködés részleteiről itt érdeklődhetnek:
XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divízió
Tel: +36 1 270 0413
e-mail: kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu