XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
AngyalZÖLD+Önálló projektek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Önálló projektek

XIII. Kerületi Zöld Pont Program

A XIII. kerületi önkormányzat lakossági környezeti szemléletformálással kapcsolatos programja.
4763854144.jpg
Mindannyian tiszta és szemétmentes XIII. kerületben szeretnénk élni. A „Zöld Pont - Önnel közösen óvjuk a XIII. kerületet!”-program célja, hogy a tudatos hulladékgazdálkodással kapcsolatos információk bemutatásával és a környezeti tudatosságok erősítésével népszerűsítsük a helyes hulladékkezelést, a termelt hulladék mennyiségének csökkentését. A hulladék – még ha ez talán sokak számára furcsán is hangzik – érték, hiszen újrahasznosítható nyersanyag.
Kiadványunkban bemutatjuk, hogyan kell bánnunk már nem használt tárgyainkkal, csomagolóanyagainkkal, hogy azok a lehető legjobb helyre kerüljenek!

Kezdjük az elején: Szemét vagy hulladék?

A természetben nincs szemét. Ami az egyik élő szervezet mellékterméke, az a másik élőlény tápláléka, energiaforrása. Ez a rendszer évmilliók alatt alakult ki, és működik tökéletesen a mai napig. Ezt a körforgást szeretnénk mi is lemásolni,átültetni a gazdasági folyamatokba. Gondoljuk csak végig: termelők, fogyasztók, lebontók. Még az elnevezések is hasonlítanak!

Messze vagyunk a szemét mentes világtól, a hulladékok teljes örű újrahasznosításától. Ezért van szükség a Te, a barátaid, a családod segítségére, hogy a szemlélet megváltozzon, és tisztábbá varázsoljuk a XIII. kerületet. Segítségként, hogy merre indulj el készítettünk egy kiadványt.

A Környezetvédelmi kisokos a cikkhez csatolt fájlok közül letölthető.

Kapcsolódó dokumentum

Környzetvédelmi kisokos