Kezdőlap AngyalZÖLD+Önálló projektek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Önálló projektek

Gondos Gazdi program

A XIII. kerületi Önkormányzat Gondos Gazdi programjának célja, hogy a kerületi kutyatartással kapcsolatban csökkentse a közterület-használók közötti konfliktusokat, a közterületi kutyás infrastruktúra fejlesztését az érintettek (kutyások és nem kutyások) szempontjainak figyelembevételével, velük való együttműködés keretében végezze.
0079277628.jpg
Környékbeli kutyatulajdonosok jelentkezését várjuk a kutyafuttatóban tartandó kutyás fejlesztő képzésre. Jelentkezni e-mailben a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu címen lehet.
A Gondos Gazdi program 2019 évi eseményei március hónap folyamán kerülnek kihirdetésre.
1102_4023271215.jpg
Egy kerület parkjai, közterei, sétálóutcái arra születtek, hogy „éljenek”, hogy ezeken a helyeken az emberek változatosan pihenjenek, kikapcsolódjanak, feltöltődjenek. Mindezt persze úgy, hogy eközben mások pihenését, nyugalmát ne zavarják. A kutyatartás körül előfordulnak konfliktusok, ebben fővárosunk és kerületünk sem kivétel. A közterületen maradt kutyapiszok állandó probléma, és a póráz nélkül sétáltatott, de nem kellően nevelt
kutyák is könnyen megijeszthetik a közelükben tartózkodókat. Célunk, hogy a kutyatartók és kutyát nem tartók néha tapasztalható szembenállását egy olyan, egymás szempontjait megértő partnerség váltsa fel, ahol mindkét csoport ugyanazon az oldalon, a rendezett és biztonságos közterületek oldalán áll.

Ebben segít a 2013-ban útjára indított Gondos Gazdi program, melyenek alapvető céljai a következőek:
- A kerületi kutyatartók körében ismertté és elfogadottá tenni a városi kutyatartás normáit, a kutyájuk jóléte, a közterületek rendezettsége, a konfliktusmentes közterülethasználat érdekében.
- Eloszlatni a kutyatartókkal szembeni negatív általánosító előítéleteket, bemutatva, hogy lehet városi környezetben felelős módon kutyát tartani.
- A kerületi kutyás infrastruktúra fejlesztését az érintettek (kutyások és nem kutyások) igényeinek figyelembe vételével, a partneri együttműködés lehetőségét megteremtve végezni.

1102_2138572485.png
Tudta-e hogy:
A XIII. kerületben több mint 6000-en tartanak kutyát (a lakosság mintegy 5%-a)
A kerületben 20 db elkerített kutyafuttató található
Több mint 29 000 m2 terület áll rendelkezésre közterületi kutyázásra
Több mint 230 kutyaürülék gyűjtő edényt üzemeltetünk közterületeinken.
A zöldfelületek védelme érdekében folyamatosan bővítjük a közterületi kutyaillemhelyek számát (jelenleg 12 db.)
A kutyatulajdonosok számára díjmentesen biztosítunk kutyaürülék gyűjtő zacskót ügyfélszolgálatainkon.
A kutyafuttatókat használó közösségek számára "futtató védnökségi" programot működtetünk.

Térképek a kutyafuttatókról és a kutyaürülék gyűjtőkről
https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/angyalzold/terkepek/

Programunk alapja az együttműködés. Kérjük együttműködésével segítse a Gondos Gazdi program céljainak elérését, a felelős városi kutyatartás normáinak ismertté és elfogadottá válását.

Kapcsolódó dokumentum

Gondos Gazdi kisokos