Kezdőlap AngyalZÖLD+Önálló projektek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Önálló projektek

Gondos Gazdi program

A XIII. kerületi Önkormányzat célja, hogy a kerület közterületein tiszta és rendezett állapotokat teremtsen, csökkentse a közterület-használók közötti konfliktusokat.
6403521172.png
Egy kerület parkjai, közterei, sétálóutcái arra születtek, hogy „éljenek”, hogy ezeken a helyeken az emberek változatosan pihenjenek, kikapcsolódjanak, feltöltődjenek. Mindezt persze úgy, hogy eközben mások pihenését, nyugalmát ne zavarják. A kutyatartás körül előfordulnak konfliktusok, ebben sajnos fővárosunk és kerületünk sem kivétel. A közterületen maradt kutyapiszok állandó probléma, a póráz nélkül vezetett, de nem kellően nevelt kutyák könnyen megijeszthetik a közelükben tartózkodókat. Főleg ezek miatt kialakult egy általános rossz kép a kutyásokról – a radikális vélemények már-már az összes közterületről kitiltanák az ebeket. A jelenlegi – szigorúnak tűnő – törvényi szabályozás, a környezetszennyezés és a póráz nélküli sétáltatás bírságolása, ugyan szintén ezt a szemléletet tükrözi, de hisszük, hogy hosszú távon a kutyatartói tudatosság fejlesztésén keresztül a feszültségek minimalizálhatók, és ezért a kerület a saját eszközeivel mindent meg is tesz.

Ebben segít a 2013-ban útjára indított Gondos Gazdi program, melynek alapvetései:
- Minden embernek joga van félelem nélkül és tiszta környezetben élni.
- Minden kutyának joga van szabadon szaladgálni és játszani társaival.
- Minden kutyatartó kötelessége, hogy óvja környezetét és felelőssége, hogy kutyájával gondos gazdaként bánjon.

A programunk alapja az együttműködés. Kérjük, aktív részvételével segítse a Gondos Gazdi program céljainak elérését, a felelős városi kutyatartás normáinak ismertté és elfogadottá válását.