Kezdőlap AngyalZÖLD+Korábbi fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Korábbi fejlesztések

Tahi u. - Madarász Viktor u. - Fiastyúk u. - Göncöl u. tömb zöldterületi felújítása

A Tahi - Fiastyúk utcai lakótelep Madarász Viktor és Göncöl utcák közötti szakaszán felújítjuk a lakótelepi zöldterületeket.
8484804184.jpg
A Tahi utca – Madarász Viktor utca – Fiastyúk utca – Göncöl utca tömb komplex közparki rehabilitációjával a kerület lakótelepi közterület megújítási programját terjesztjük ki térben és időben. Térben azért, mert ezzel a kerület északi, Rákos-patak „fölötti” területein is megkezdjük a rehabilitációt, időben azért, mivel a 70-es 80-as években épült házgyári lakótelepeket követően kezdetét veszi a 60-as években épült lakótelepek közterületi megújítása is. A felújítás keretében a Máglya köz menti parkterületen talajvízkút és öntözőhálózat létesül, megújul a játszótér. A terület egészén felújítjuk a közvilágítást a parki bútorok és burkolatokat, a lakóközösséggel egyeztetett helyszínen fitneszparkot is kialakítunk. A beruházás fontos prioritása a zöldfelületek minőségi fejlesztése, öntözött gyepfelületek, évelő virágágyások, talajtakaró cserjék telepítésével. A lakótelep faállományának karbantartási, ifjításai, szükség esetén fakivágási és/vagy fapótlási munkáit is elvégezzük. Célunk a Tomori köz központi szakaszán nívós „kisvárosi” közösségi tér kialakítása.

Beruházó: XIII. Kerületi Önkormányzat
Beruházás bonyolító: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Tervező: Lépték-Terv Tájépítész Iroda
Generál Kivitelező: Parkfenntartó Kft.
Beruházási költségeret: 240.000.000 Ft
Kivitelezés indítása: 2017. október 18.
Várható befejezés: 2018. január 18. az épített elemek és 2018. március 31. növénytelepítés tekintetében.

A projekt tartalmával kapcsolatban széleskörű társadalmi egyeztetést végeztünk. A területen tájékoztató és véleményező táblákat helyeztünk ki, két alkalommal közterületi egyeztető workshopot tartottunk. A tervezési program meghatározására ezeken a csatornákon érkezett vélemények figyelembevételével történt.

A beruházás alapvető célja, hogy a terület rekreációs funkcióit erősítse, a közterület használhatóságát, biztonságosságát javítsa, miközben a zöldfelületi értékek megőrzésére, fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt helyez, ezzel felértékelve a környező lakóterületeket.

Kapcsolódó dokumentum

Tahi lakótelep parkfelújítás