Kezdőlap AngyalZÖLD+Korábbi fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Korábbi fejlesztések

Wein János park zöldterületi felújítása

A Wein János park felújítása célja kettős. Egyrészt, hogy a Victor Hugo utca felőli eddig extenzív zöldfelületből egy elegáns és vonzó pihenőteret alakítsunk ki valamint, hogy a játszótéren új játék funkcióként egy egyedi öntött gumis térplasztikát létesítsünk a gyerekek számára szaladgálásra, triciklizésre.
9576022591.jpg
A munka során a Victor Hugo utca felőli részen a teret megosztjuk. A Pozsonyi út felőli részen egy központi gyepes pihenőteret alakítunk ki körötte burkolattal és pihenőpadokkal. A görög étterem felőli részen stabilizált kavicsburkolatos teret létesítünk, melyben szigetszerűen jelennek meg évelőfelületek. Wein János szobrát erre a részre helyezzük át. A két térfelet egy egyedi tervezésű támla nélküli pad választja majd el / kapcsolja össze.

A játszótér területén színes öntöttgumi burkolatos térplasztikát alakítunk ki, gyermek tricikli/roller/kerékpár sávval, mászó alagúttal.

A Thurzó utca felőli részen egy kutya illemhelyet létesítünk.

A területen az elkerített részek továbbra sem lesznek kutyával látogathatók, újabb kerítések kialakítására nem kerül sor. A park elkerítetlen részén kutyát pórázon vezetve továbbra is át lehet vezetni. Kérjük vigyázzanak majd az új növénykiültetésekre és kutya pisiltetésre lehetőség szerint használják a kutya illemhelyet.

Beruházó: XIII. Kerületi Önkormányzat
Beruházás bonyolító: XIII. Kerületi Közszolgálató Zrt.
Tervező: Új Irány Tájépítész Kft.
Generál kivitelező: Parkfenntartó Kft.
Beruházási költség: 40 000 000 Ft.
Beruházás indítása: 2017. június 13.
Várható befejezés: 2017. augusztus 31.

További információ: kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu