Kezdőlap AngyalZÖLD+Korábbi fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Korábbi fejlesztések

Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújítása - kivitelezés

2012. márciusában folytatódik az Országbíró lakótelep és sétány közterületi megújítása. A második ütemben a Központi tér és a sétány keleti szakaszának kialakítására kerül sor. Megtörténik továbbá a Röppentyű utca egyirányúsítása, a parkolóhelyek kijelölése. A munkálatok várhatóan 2012. szeptemberében fejeződnek be. Az építés ideje alatt a munkákkal okozott kellemetlenséget igyekszünk minimális szintre szorítani. Kérjük a lakók megértését, hiszen célunk a területen szép és rendezett gyalogosfelületek és zöldfelületek kialakítása.
A 2010. év során a XIII. kerületi önkormányzat koncepciótervben határozta meg az Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújításának programját. A koncepcióterv készítése során a lakosság közvéleménykutatás keretében, illetve közösségi programalkotás során segített meghatározni a közterület felújítás tartalmát. (A programalkotás folyamatáról itt olvashatnak részletesen.)

Helyszíni tervismertetés
Helyszíni tervismertetés
A programalkotást követően ebben az évben kezdődött meg az lakótelep közterületeinek megújítás kivitelezésének előkészítése. Az Önkormányzat szándéka szerint a lakótelep közterületeinek jelentős részét érintő felújítás a 2011-2012 évek során valósul meg.

A lakosságot a közterületi felújítások pontos tartalmáról, a kivitelezés ütemezéséről honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk. Az építési munkákkal járó kellemetlenségeket igyekszünk minimálisra csökkenteni. Kérjük a lakosok türelmét és megértését, hiszen a beruházás célja az Országbíró lakótelep közterületeinek a lakók igényéhez igazodó megújítása.A kivitelezés során az alábbi együttműködési programokat, rendezvényeket tervezzük megvalósítani:
1. Virágfelületek, új telepítésű fák védnöksége: A területen lakók zöldfelület védnökségi program keretében "örökbe fogadhatják" a projekt során kialakításra kerülő virágfelületet illetve új telepítésű fákat.
2. Pályázatot hirdetünk a Fogadó téren létesülő lelátó egy szakaszának falfestménnyel való díszítésére.
3. Lakótelepi foci illetve kosárlabda bajnokságot hirdetünk a megújuló műfüves sportpálya felavatása céljából.
4. Fitnesz napot rendezünk a Sportudvar felújítását követően, ahol a "közhasználatú fitnesz terek" eszközeit és használatukat tervezzük népszerűsíteni.
5. "Aszfaltbúcsúztató partyt" rendezünk a Központi téren, ahol gyermek aszfalt rajzverseny kerül megrendezésre.
1113_2538989333.png