Kezdőlap AngyalZÖLD+Korábbi fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Korábbi fejlesztések

Dagály sétány kialakítása 2016-2017

1543334022.jpg
A 2017-ben megépült Dagály sétány mintegy 530 méter hosszon a Váci út Turbina utcai csatlakozásától a Népfürdő utcáig terjed, kapcsolatot biztosítva a Váci út „irodafolyosója” és a Duna ökológiai folyósólya, a Forgách utcai metróállomás és a Dagály Strandfürdő között. A sétány kialakítása nemcsak gyalogos kapcsolatot biztosít a területhasználók számára, de a környezet helyi identitását erősítő arculatképző elem, mely katalizálhatja a közvetlen és tágabb környezetének megújulását, a terület lakó és szolgáltatási funkciójú fejlesztését.

"Mókus kert" felújítása

2779443836.jpg
A Szegedi út - Tatai utca kereszteződésénél lévő játszótér rekreációs és zöldfelületi fejlesztése.

Wein János park zöldterületi felújítása

9576022591.jpg
A Wein János park felújítása célja kettős. Egyrészt, hogy a Victor Hugo utca felőli eddig extenzív zöldfelületből egy elegáns és vonzó pihenőteret alakítsunk ki valamint, hogy a játszótéren új játék funkcióként egy egyedi öntött gumis térplasztikát létesítsünk a gyerekek számára szaladgálásra, triciklizésre.

Vizafogó lakótelep közparki felújítása

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2014-ben folytatja a Vizafogó lakótelep fejlesztését. A zöldfelületek megújításával a terület átalakulása a tetőpontjára ér. A fejlesztés célja egy olyan lakókörnyezet kialakítása, mely az ott élők pihenési, kikapcsolódási igényeit színvonalasan kielégíti. Annak érdekében, hogy a környezet kialakítása minél inkább igazodjon az ott élők igényeihez, kérdezőbiztosos közvélemény-kutatással és közösségi tervezéssel alapoztuk meg a terület felújítási programját.

Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújítása - kivitelezés

2012. márciusában folytatódik az Országbíró lakótelep és sétány közterületi megújítása. A második ütemben a Központi tér és a sétány keleti szakaszának kialakítására kerül sor. Megtörténik továbbá a Röppentyű utca egyirányúsítása, a parkolóhelyek kijelölése. A munkálatok várhatóan 2012. szeptemberében fejeződnek be. Az építés ideje alatt a munkákkal okozott kellemetlenséget igyekszünk minimális szintre szorítani. Kérjük a lakók megértését, hiszen célunk a területen szép és rendezett gyalogosfelületek és zöldfelületek kialakítása.

Országbíró lakótelep és sétány közterületeinek megújítása

A közösségi programalkotó fórumsorozat alapvető célja, hogy az Országbíró lakótelep közterületeit "jobb hellyé" alakítsa a lakosság bevonásával. Olyan hellyé, ahol a lakosok szép, tiszta és biztonságos környezetben szívesen töltik szabadidejüket. Olyanná, amire az itt élők büszkék, amire vigyáznak és amely révén a környező lakóingatlanok értéke is növekszik.