Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megkezdődnek a Csanády utca zöldsétány kialakítási munkálatai

Június 27-én megkezdjük a Csanády utca zöldsétány kialakítási munkálatait, az ökologikus fejlesztés október végéig megvalósul. Az útpályafelújítást június 27. és augusztus 31. között végezzük, így ebben az időszakban útlezárásokra kell számítani. Szeptember 1. és október 30. között zöldfelület fejlesztési munkálatokat végzünk, ebben az időszakban az útpálya már járható lesz, a járdán és a növénykazettákban folyó munkálatok miatt előfordulhat a gyalogosforgalom korlátozása, terelése.

Kapcsolódó galéria

Csanády zöldsétány (4 kép)
8261334380.png
Június 27-én megkezdjük a Csanády utca zöldsétány kialakítási munkálatait, az ökologikus fejlesztés október végéig megvalósul.

Az útpályát felújítjuk, új aszfaltburkolatot kap, a gyalogosjárdák és a parkolófelületek térkő burkolatúak lesznek. Az útpályafelújítást június 27. és augusztus 31. között végezzük, így ebben az időszakban útlezárásokra kell számítani.

A buroklatfelújítás első periódusában a Visegrádi utca – Kresz Géza utca közötti szakaszt zárjuk le, majd a Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca közötti szakaszon folytatjuk a munkálatokat, ezt követően a Pannónia utca – Hegedűs Gyula utca között, később a Tátra utca – Pannónia utca között, végül pedig a Szent István park és Tátra utca között zárjuk le a teljes útpályát.

A felújítás miatt június 27. és augusztus 31. között a 76-os troli, a 15-ös és a 115-ös busz érintett keresztirányú forgalma miatt terelt útvonalon közlekedik. Erről a BKK honlapján, a https://bkk.hu/bkk-info oldalon is tájékozódhatnak majd.

Szeptember 1. és október 30. között zöldfelület fejlesztési munkálatokat végzünk, ebben az időszakban az útpálya már járható lesz, a járdán és a növénykazettákban folyó munkálatok miatt előfordulhat a gyalogosforgalom korlátozása, terelése.

A gyalogosjárdák és a parkolófelületek térkőburkolatot kapnak, amelyekbe elszórtan helyezünk el különböző színű köveket, játékossá téve az utca hangulatát.

A parkolási rend megváltoztatását a lakosság igényeinek figyelembevételével végezzük, a Csanády utca zöldfelület mértékének jelentős növelése után a korábbi 146 parkolóhely helyett 135 szabályosan kialakított parkolóhely létesül, amelyből a teljes szakaszon 9 db-ot mozgáskorlátozottak számára alakítunk ki.

A tervezett zöldfelületek közötti gyalogos pihenőtereken, parkolók és járdák közötti surranókon ecobeton burkolatot készítünk, amely széles fugáiba 50%-ban szóródó anyaggal betölthető és várostűrő ökologikus évelő magkeverékkel bevethető. Az így kialakított felület járható, mégis vízáteresztő és zöld marad a taposásmentes területeken.

A pihenőket, ülőalkalmatosságokat az esélyegyenlőséget szem előtt tartva alakítjuk ki, annak érdekében, hogy a mozgássérültek számára is használható legyen az utca. Ezen felül a fejlesztés városszerkezeti jelentőségű zöldhálózati tengelyt érint, így a főváros gyalogosbarát koncepciójával is összhangban van.

Célunk, hogy Újlipótvárosban növeljük a zöldfelületek arányát, ezáltal az itt élőknek a klímavédelemre is figyelemmel lévő környezetet biztosítsunk. Az utcakeresztszelvény rendezésével, valamint a használatlan burkolt felületek megszüntetésével szélesebb gyalogostereket és több zöldfelületet hozunk létre, racionalizáljuk a gyalogos és autós közlekedést, ezáltal gyalogos megállókat és pihenőtereket, valamint alacsony fenntartásigényű ökologikus zöldfelületeket alakítunk ki.

Az utca két oldalán összesen 16 fát ültetünk el, ahol pedig a közműhálózat miatt nem telepíthető fa, ott árnyékolókat állítunk fel, amelyeket növényekkel futtatunk be. Mivel fontos számunkra a zöldfelületek növelése, minden lehetséges opciót kihasználva, a házfalak előtt, önálló szerkezeten futtatunk különböző, látványos növényeket, amelyek az utca szépségéhez is hozzájárulnak majd.

A kialakítás során 29 db új kerékpártámaszt, 30 db közterületi hulladékgyűjtő edényt, 5 db ebürülékgyűjtő edényt, 141 db pollert, a tömegközlekedési utasvárókban pedig 8 db fel- és lehajtható széket, valamint 25 db egyedi magas kopásállóságú, időjárásálló, hosszú élettartamú kültéri padot is telepítünk.

Amennyiben bármilyen kérdésük felmerülne, segítségre van szükségük, esetleg problémát tapasztalnak, keressenek minket bizalommal a 06-1-412-3340 telefonszámon vagy kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.

A munkálatok okozta esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük, türelmüket köszönjük!