Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Befejeződtek a 2022. évi tavaszi faültetések

Április 5-én kezdődött és május 4-én be is fejeződött a tavaszi faültetési akciónk, amely során 175 faegyedet ültettünk el 132 helyszínen.
9448893696.jpg
Főként juharfajokat (oszlopos juhar, gömbjuhar, korai juhar, mezei juhar), kőrisfajokat (gömbkőris, oszlopos kőris, virágos kőris, magas kőris) és hársfajokat (’Szent István’ hárs, krími hárs, ezüst hárs, császárhárs) ültettünk, emellett juharlevelű platánnal, bugás és oszlopos csörgőfákkal, japán díszcseresznye-, díszalma- és kínai díszkörtefákkal, oszlopos gyertyánnal, selyemakáccal, hússzínű vadgesztenyével, svéd berkenye fákkal, keleti ostorfákkal és tövises lepényfákkal, tulipánfákkal, törökmogyoró fákkal, valamint szárnyaltlevelű galagonyafákkal színesítjük a faállományt.

A fák ültetésénél figyelembe vettük a talaj minőségét és a fák helyigényét is, ami elsősorban a fák típusától és méretétől függ. Mielőtt a fákat a kerületben elültetjük, egy faiskolában nevelkednek, ahol kiemelkedően jó minőségű termőföldben, kiváló éghajlati körülmények között élnek. Ebből az ideális élettérből kerülnek át a városi környezetbe, ahol a talaj összetétele nagyon más, sokkal kedvezőtlenebb, így szakembereink a lehető legnagyobb gödröt ássák ki a fák gyökérzete részére, hogy minél nagyobb területen cseréljék a talajt értékes termőföldre, amelyben a fa életképes maradhat. Emellett fokozottan figyelünk öntözésükre, gondozásukra, de még így is előfordulhat, hogy a fiatal faegyed nem éli túl a városi környezetet, ezért minél kisebb faegyedeket ültetünk, amelyek az ültetéskor ugyan nem olyan látványosak, de sokkal nagyobb eséllyel élik túl az átültetést.