Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Vizes architektúráink megnyitása a kerületben

A tavasz beköszöntével megkezdtük a vizes architektúráink ellenőrzését, megnyitását!
5125568913.jpg
A tavasz beköszöntével megkezdtük a vizes architektúráink ellenőrzését, megnyitását!

Április 11-ig megnyitunk minden locsolóberendezést és ivókutat, majd a vízgépészeti rendszerek és vízgépészeti automatika ellenőrzését, valamint a túlfolyó és algátlanító tartályok feltöltését követően a kerület összes csobogóját, a pára szökőkutakat és a szökőkutakat is elindítjuk.

Első körben megnyitottuk a kerület 165 vízóráját és megtörtént a tavaszi óraleolvasás. A vizes architektúrák beindítása során az öntözőrendszerek esetében megtisztítjuk a szórófejeket, gondoskodunk esetleges cseréjükről, kitisztítjuk a mágneseket, komplett átvizsgálást végzünk és újra programozzuk az egész öntözőrendszer-hálózatot.

A talajvízkutak esetében teljes bejáratást végzünk, amely során közvetlenül a szabadba folyatjuk a vizet, így átjárhatóvá válik a teljes kút. A kutak védelmét ellenőrizzük, a kiegyenlítőtartályokat pedig kitisztítjuk, átmossuk.

A 11 db szökőkút, a 7 db csobogó és a 4 db pára szökőkút gépházát, szűrőit és szivattyúit kitakarítjuk, valamint elvégezzük a medenceterek kitisztítását, lefertőtlenítését, felújítási munkálatait. Ezt követően megkezdődik beindításuk, a beindítás utáni vegyszerezés, a lámpatestek ellenőrzése és végül a fényjátékkal rendelkező szökőkutak esetében a fény- és vízjátékok beprogramozása. A fúvókák védelmében, illetve az új vízszigetelés érdekében – egyes szökőkutaknál – impregnáló festékkel festjük újra a fúvókák környezetét.

A kerület 97 db ivókútját megtisztítjuk, majd savazzuk az ivókúttesteket, a 10 db infrakút esetében pedig visszahelyezzük, majd üzembe helyezzük az infrafejeket is. Az előzetes munkálatokat követően elvégezzük az esetleges hibák javítását, majd megnyitunk minden kutat.