Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

A Csángó lakótelep kutyafuttatóinak és zöldterületeinek átadása

A mai napon átadtuk a kutyusok és gazdáik részére a Csángó lakótelep kutyafuttatóit. A futtatókba új dog agility eszközöket (szlalom pályákat, rámpákat, kutyaalagutakat) telepítettünk, bővítettük a kutyahomokozót, kihelyeztünk 2 db kutyaitatós ivókutat, konstruktív hulladék- és ebürülékgyűjtő-edényeket, valamint a gazdik kényelme érdekében összesen 10 db padot és 11 db konstruktív ülőkét helyeztünk el. A jövőhét folyamán pedig – a földmunkák befejezését követően – átadjuk a Lehel utca 22-24., valamint a Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti területrészeket is.
2134129042.jpg
A mai napon átadtuk a kutyusok és gazdáik részére a Csángó lakótelep kutyafuttatóit. A futtatókba új dog agility eszközöket (szlalom pályákat, rámpákat, kutyaalagutakat) telepítettünk, bővítettük a kutyahomokozót, kihelyeztünk 2 db kutyaitatós ivókutat, konstruktív hulladék- és ebürülékgyűjtő-edényeket, valamint a gazdik kényelme érdekében összesen 10 db padot és 11 db konstruktív ülőkét helyeztünk el.

A jövőhét folyamán – a földmunkák befejezését követően – átadjuk a Lehel utca 22-24., valamint a Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti területrészeket is a lakosság részére. A humuszban gazdag termőföld terítéssel felfrissített, öt centiméteres mulcsterítéssel takart felületű ágyásokba közel 3000 db cserjét, valamint több, mint 2000 db évelőt ültettünk el, melyek locsolását automata öntözőrendszerrel végezzük majd. A cserjeágyásokat fajonként elkülönülve nagy csoportokba ültetve alakítottuk ki, erős vizuális hátteret adva az évelők kiscsoportos kiültetésének. A Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti területre – mivel a téli időszakban nem volt beszerezhető – koratavasszal a hiányos növényágyásokba színpompás hortenzia és csodaszép árnyékliliom is kerül.

A terület tervezetten füvesítendő részeit, az időjárási viszonyoknak megfelelően, a tavasz folyamán vetjük be fűmaggal, ezt követően pedig tisztelettel kérjük a lakosságot és az erre járókat, hogy ezekre a területekre ne lépjenek, annak érdekében, hogy a tavasz végére gyönyörű gyeppázsit tündökölhessen a lakótelepen. Ezeket a területeket, a felülvetést követően kitáblázzuk majd, bízva abban, hogy az erre járók megóvják a füvesített területeket is.

Amint a fűmagok szépen kibújtak, – terveink szerint május elejére – a táblák lekerülnek és a teljes terület használhatóvá válik.

A parkban különféle ülőalkalmatosságokat (ülőkocka, pad, padok asztallal) helyeztünk el, amelyek a változatos parkhasználatot segítik, emellett 15 db kerékpártároló, 11 db hulladékgyűjtő edény és 2 db ivókút is hozzájárul a parkhasználók kényelméhez. Az eszközök kiválasztásánál figyelembe vettük a használhatóságot, tartósságot, az egységes megjelenés szempontjait, valamint azt, hogy a többi berendezési tárgyhoz hasonló forma és színvilággal rendelkezzenek.

A zöldfelületi munkálatok – várhatóan a nyár közepén – a játszótér felújításával végződnek majd, amely során a meglévő, jó állapotú játszóeszközöket megtartjuk és új, a szélesebb korosztályt kiszolgáló többfunkciós játékokkal egészítjük ki. A játszótér burkolatát szinte a teljes területen kicseréljük megfelelő esési magasságokhoz kialakított esésvédelemmel ellátott gumiburkolatra és ütéscsillapító homok burkolatra.