Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Őszi faültetési akció

November 8-án elkezdődött az őszi faültetési akciónk és várhatóan december 31-ig elültetjük mind a 173 helyszínen a 270 faegyedet.

Kapcsolódó galéria

őszi faültetés 2021 (4 kép)
0997848857.jpg
November 8-án elkezdődött az őszi faültetési akciónk és várhatóan december 31-ig elültetjük mind a 173 helyszínen a 270 faegyedet.

Főként juharfajokat (oszlopos juhar, gömbjuhar, korai juhar, vöröslevelű korai juhar, mezei juhar, tűzvörös juhar, ezüst juhar, vérjuhar), kőrisfajokat (gömbkőris, oszlopos kőris, virágos kőris, magas kőris) és hársfajokat (’Szent István’ hárs, kislevelű hárs, oszlopos hárs, ezüst hárs) ültetünk, valamint platánfajokkal (juharlevelű platán, nyugati platán), júdásfákkal, bugás és oszlopos csörgőfákkal, nyugati tujával, vérszilva-, japán díszcseresznye-, díszalma- és díszkörtefákkal, oszlopos gyertyánnal, selyemakáccal, lucfenyővel, turkesztáni szilfákkal, hússzínű vadgesztenyével, svéd berkenye fákkal, japán akácokkal, keleti ostorfákkal és tövistelen lepényfákkal színesítjük a faállományt.

A tavaszi faültetésekkel az idei évben összesen mintegy 230 helyszínen 360 faegyed elültetésére kerül sor.

A fák ültetésénél szükséges figyelembe vennünk a talaj minőségét és a fa helyigényét is, ami elsősorban típusától és méretétől függ. Mielőtt a fákat a kerületben elültetjük, egy faiskolában nevelkednek, ahol kiemelkedően jóminőségű termőföldben, kiváló éghajlati körülmények között élnek. Ebből az ideális élettérből kerülnek át a városi környezetbe, ahol a talaj összetétele főként sóder, így kiváló szakembereink a lehető legnagyobb gödröt ássák ki a fagyökér részére, hogy minél nagyobb területen cseréljék a talajt értékes termőföldre, amelyben a fa életképes maradhat. Emellett fokozottan figyelnek öntözésükre, gondozásukra, még így is előfordulhat azonban, hogy a fa nem éli túl a városias légkört, ezért minél kisebb faegyedeket ültetünk, ami az ültetéskor ugyan nem olyan látványos, de sokkal nagyobb eséllyel élik túl az átültetést.