Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Csángó lakótelep komplex zöldterületi felújítása

Megkezdtük a Csángó lakótelep komplex zöldterületi újítási munkálatait.

Kapcsolódó galéria

Csángó felújítás (10 kép)
4289607105.png
A mai napon megkezdjük a 10377 m2 területű Csángó lakótelep komplex zöldterületi újítási munkálatait.

A játszóteret felújítjuk, új játszóeszközöket telepítünk, a régi aszfalt- és gumiburkolatokat pedig kicseréljük.

A helyszínen 11 fa kivágása szükséges balesetveszély, illetve a fák egészségügyi állapota miatt, helyette azonban 28 db új fát ültetünk el, így 17 db fával bővítjük a területi faállományt.

A humuszban gazdag termőföld terítéssel felfissített, öt centiméteres mulcsterítéssel takart felületű ágyásokba további közel 4000 db cserjét, valamint közel 8000 db évelőt ültetünk, melyek locsolását fúrt kútról, automata öntözőrendszerrel végzünk majd. A cserjeágyásokat fajonként elkülönülve nagy csoportokba ültetve alakítottuk ki, erős vizuális hátteret adva az évelők kiscsoportos kiültetésének.

A játszótéren meglévő, jó állapotú játszóeszközöket megtartjuk és új, a szélesebb korosztályt kiszolgáló többfunkciós játékokkal egészítjük ki. A játszótér burkolatát szinte a teljes területen kicseréljük megfelelő esési magasságokhoz kialakított esésvédelemmel ellátott gumiburkolatra és ütéscsillapító homok burkolatra.

A parkban különféle ülőalkalmatosságokat (ülőkocka, pad, padok asztallal, okospad, térelem) helyezünk el, amelyek a változatos parkhasználatot segítik, valamint 15 db kerékpártároló, 11 db hulladékgyűjtő edény és 2 db ivókút is elhelyezésre kerül. Kiválasztásuknál figyelembe vettük a használhatóságot, tartósságot, az egységes megjelenés szempontjait, valamint azt, hogy a többi berendezési tárgyhoz hasonló forma és színvilággal rendelkezzenek.

A kutyafuttatókba új dog agility eszközöket telepítünk, fejlesztjük a közvilágítást és az egyik futtatóba 2 db, a másikba pedig 4 db ebürülékgyűjtő-edényt és ivókutat is elhelyezünk. A kutyafuttatókat csak részben zárjuk le a felújítások alatt, így folyamatosan használhatók lesznek.

A munkálatokat két ütemben végezzük el, mely szerint ez év végéig megújul a Lehel utca 22-24. közötti, a Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti zöldfelület, valamint a kutyafuttatók, a jövő évben pedig a játszótér felújítása és az okos eszközök telepítése valósul meg.