XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kétnyári növények ültetése a kerületi ágyásokba

Megkezdtük az egynyári virágok eltávolítását és a kétnyári növények beültetését. Mivel az ősz beköszöntével az egynyári virágok elpusztulnak, ezért helyükre kétnyári növények és tavasszal virágzó hagymás növények kerülnek.
5490094558.jpg
A múlt hét folyamán megkezdtük a kétnyári növények beültetését.

Mivel az ősz beköszöntével az egynyári virágok elpusztulnak, ezért helyükre kétnyári növények és tavasszal virágzó hagymás növények kerülnek.

Az egynyári virágok szépsége egy-két héten belül teljesen elhalványul, a virágok elhervadnak a hajnali hidegek miatt, emellett pedig fontos a kétnyári növények mihamarabbi kiültetése is, mivel a fagy és a téli időjárási viszonyok beálltáig meg kell erősödniük, hogy át tudjanak telelni.

Az idei évben, az őszi időszakban főként árvácska, nefelejcs és százszorszép díszíti a kerületet, koratavasszal pedig a hagymás növények (tulipánok, nárciszok és császárkoronák) bújnak ki először a földből. Az árvácska, a nefelejcs és a százszorszép azon kevés virágaink közé tartoznak, amelyek tavasszal és ősszel is ontják mosolygós virágaikat, így az ősz végén nem búcsúzunk el végleg tőlük sem.

A növények fenntartásáról a teljes vegetációban gondoskodunk, ami öntözésből, tápanyagutánpótlásból, kapálásból, gyomtalanításból, valamint az elvirágzott részek leszedéséből, szükség szerint növényvédelmi munkálatokból áll.

A kétnyári kiültetéseket a fagyokat megelőzően, illetve azok elmúltával gondozzuk. A talajmenti fagyok beálltakor fenyőgallyakkal takarjuk le a növényágyásokat, azok védelme érdekében. Az időjárás függvényében, február végén, március elején leszedjük a fenyőt és a fagyhatás után szárba szökkennek a hagymás virágok, majd a többi kétnyári növénnyel együtt egészen május végéig virágba borítják a kerületet, majd az elvirágzást követően ismét elültetjük csodaszép egynyári virágainkat.

Az ágyások helyszínei:

Tripolisz tér - Babér utca – 19,7 nm
Béke tér – 227,2 nm
Béke utca 69. – 36,8 nm
Dagály utca 20. – 22 nm
Fiastyúk park – 69,3 nm
Gyermek tér – 106,3 nm
Gyöngyösi sétány – 1053,7 nm
József Attila tér – 19,8 nm
Kárpát utca – 12,8 nm
Máglya köz – 112,7 nm
Népfürdő utca – 88,9 nm
Róbert Károly körút 9. - Reitter Ferenc utca – 4,9 nm