Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megújult a Wein János park és a játszótér

A mai napon elkészültek a Wein János park munkálatai, és megnyitottuk a gyermekek előtt a játszóteret is.

Kapcsolódó galéria

Wein János park (6 kép)
3803118006.jpg
A játszótéren elbontottuk az elemes gumiburkolatot, a nagy homokozót, több helyen a térkőburkolatot és az ezekhez tartozó szegélyeket is. A meglévő játszóeszközökből a négy darab rugós játék az új nagy homokozókba került, a csúszda pedig új burkolatalapot kapott. A hintaállványt kicseréltük, új burkolatalapot építettünk hozzá, a nagy homokozóba egy vadiúj mászóvár került, és a homokozó méretét is növeltük, ami szebb kontúrt is kapott. A homokozó elé pedig egy gyermekek által rendkívül kedvelt, korszerű mászógömböt is elhelyeztünk.

A kisebb homokozó a benne található játszóeszközzel megmaradt, a tér belsőbb részein azonban három nagyméretű évelőágyást alakítottunk ki, amikbe lágyszőrű palástfüvet, orvosi tüdőfüvet, indás ínfüvet, erdei pajzsikát, fűszeres gyepliliomot, lándzsáslevelű árnyliliomot és japán kövérkét ültettünk.

A játszóteret a csatlakozó lakóépületek felől nagyrészt kerítés, a nyugati oldalon pedig betonfal veszi körbe. Ezen térhatárok takarására a barátságos környezet kialakítása érdekében vegyes kiültetésű sövényt telepítettünk. A sövénysorba korai – tél végi – virágzású bangitát, tavasszal nyíló somot, gyöngyvirágcserjét, boglárkacserjét, nyáron szirmot bontó barátcserjét, nyári orgonát és somokat is ültettünk.

A nyugati oldalon, a betonfal és a kerítés menti szakaszt vaskoslevelű bőrlevéllel, őszi szellőrózsával, lágyszőrű palástfűvel, indás ínfűvel, dalmát gólyaorral, pálmalevelű sással, kelet-ázsiai lizinkával és illatos bazsarózsával díszítjük.

Gyepfelületet a térkőburkolat mentén, az épület felé eső oldalon, valamint az utca felé eső délnyugati sarkában hoztunk létre, a piknikasztal körül és a kis homokozó melletti keskeny sávban pedig műfüvet raktunk le, mert sajnos ezen a fokozottan árnyékos területen nem maradna meg a természetes gyepfelület.