XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Installációs pályázat 2021

A felelős hulladékgazdálkodás népszerűsítése, a globális környezetvédelem, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás jegyében az idei évben Közterületi Installációs Pályázatot hirdettünk, amelynek célja, hogy közterületi alkotások segítségével hívjuk fel a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodásra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodásra.
7863150286.jpg
A felelős hulladékgazdálkodás népszerűsítése, a globális környezetvédelem, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás jegyében az idei évben Közterületi Installációs Pályázatot hirdettünk, amelynek célja, hogy közterületi alkotások segítségével hívjuk fel a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodásra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodásra. Ezúton is köszönjük a résztvevők jelentkezését, igazán rendkívüli, figyelemfelkeltő, kreatív munkák születtek.

A pályázatra olyan installációs tervek benyújtását vártuk – a pályázat céljával összehangban –, amelyek népszerűsítik a környezet védelemét, a természeti erőforrásokkal kapcsolatos felelős gazdálkodást, propagálják a közterületek tisztaságáért való közös fellépést, felhívják a figyelmet a globális szeméttermelés mértékére, népszerűsítik a hulladék újrahasznosítását, valamint alkalmasak három hónapos időintervallumban közterületen történő bemutatásra, emellett pedig kortárs installációként is értelmezhetőek.

A pályázatra négy munka érkezett, amelyből két alkotás felelt meg a pályázat felhívásában foglalt formai és tartalmai feltételeknek. A bemutatott pályaműveket a zsűri tagjai a pályázat céljával való összhang, illetve megvalósíthatósági szempontok (anyaghasználat, a pályamű mérete, időtállóság) alapján értékelte. A két mű a Duna-terasz szabadidőtéren került kiállításra, melyekre szeptember 15-ig várjuk szavazataikat, az alábbi linkre kattintva: https://www.budapest13.hu/2021/08/06/szavazzon-a-kozteruleti-installacios-palyazat-alkotasaira/


Az installációs pályázaton résztvevők:


Az UPSZ Ajándékbolt „Palack-kanapé hallal” címmel 350 db 1.75 l-es PET palack felhasználásával kialakított köztéri "pihenőként” is használható kanapét (140x60x90 cm) készített, rajta egy különböző méretű palackokból összeállított, színesre festett hallal (130 cm magas, 45 cm széles).

Az installáció a környezetét szennyező emberi cselekvést és jelenlétet kívánja fókuszba állítani, azonban megoldást is sugall azáltal, hogy a hal egy kulacsból iszik.


Bács Emese, képzőművész selejt anyagból készítette el „Szobor installáció” címmel az 1,8 méter magas, 4 méter széles emberszerű figura kompozícióját. Az alkotáshoz felhasznált anyagok: kupakok, filctollak, műanyag játékok víztiszta gyantával bevonva.

A kortárs képzőművészeti alkotás nem csak a feleslegessé váló tárgyak újra felhasználásra hívja fel a figyelmet, hanem emberi érzelmeket is közvetít a szobrokkal.