Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Egynyári virágágyások a XIII. kerületben

Május utolsó hetében megkezdődött és be is fejeződött az egynyári ágyások beültetése. A XIII. kerület közterületeire idén összesen közel 41.000 tő egynyári virág kerül kiültetésre, változatos fajtaösszetételben és különböző színekben. Ebből a Gyöngyösi sétányon, több mint 21.500 tő pompázik változatos kiültetésekben, készülve a júliusi Egynyári virágbemutatóra és kertbarát sétára, valamint magvetésből növekedő vadvirágos rét kezdett intenzív növekedésbe.
7752815512.png
A XIII. kerületben összesen majd' 1.900 m2 felületen található virágágyás, jelentősebb, színes kavalkáddal találkozhatunk a Vizafogó sétányon (100m2), a Béke téren (250m2), a Fiastyúk utcában a szökőkútnál (70m2) és a Gyermek téren (150m2). Ezekbe a virágágyásokba összesen, több mint 19.000 darab virág került, széles fajtaválasztékból. A kerületben járva találkozhatunk begóniákkal, dáliákkal, díszfüvekkel, batátákkal, kakastaréjjal, díszdohánnyal, bojtocskákkal és kúpvirágokkal is.

A virágkiültetést megelőzi a virágágyak talajának alapos előkészítése, mert az intenzív, folyamatos virágzás alapfeltétele, hogy megfelelő termőközegbe kerüljenek kiültetésre a virágok.

A növényeket a vegetációs időszakban folyamatosan öntözték, fenntartó, virágzást elősegítő tápanyagot juttattak ki, rendszeresen gyomlálták és lazították a talajt, hogy a biztosítsák a növények számára a megfelelő víz-levegő arányt a gyökérzónában.

A kiültetés befejeztével egészen őszig az ágyásokat rendszeresen, intenzíven tartjuk fent öntözéssel, tápoldatozással, gyomtalanítással, kapálással.

A tavalyi év folyamán 271 m2 egynyári virágfelületet váltottunk fel biodiverz évelők kiültetésével. A biodiverz növény kiültetések előnye a jó várostűrő képességükben rejlik és a klímatudatos szemlélet követése közterületeinken is elengedhetetlen fontosságú.