Kezdőlap AngyalZÖLD+Hírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megkezdődnek a Csanády utca zöldsétány kialakítási munkálatai

8261334380.png
Június 27-én megkezdjük a Csanády utca zöldsétány kialakítási munkálatait, az ökologikus fejlesztés október végéig megvalósul. Az útpályafelújítást június 27. és augusztus 31. között végezzük, így ebben az időszakban útlezárásokra kell számítani. Szeptember 1. és október 30. között zöldfelület fejlesztési munkálatokat végzünk, ebben az időszakban az útpálya már járható lesz, a járdán és a növénykazettákban folyó munkálatok miatt előfordulhat a gyalogosforgalom korlátozása, terelése.

Kaszálási munkálatok a kerületben

5843067601.jpg
A kis traktorok és a szélezőkaszák napközben gyakorlatilag megállás nélkül dolgoznak, ahogy a kaszálékot gyűjtő munkatársaink is. A hét minden napján több mint 80 munkatársunk végzi a kaszálást és a kaszálék gyűjtését, mellettük további 80-100 kollégánk ültet, kapál, sarabol, öntöz és takarít nap, mint nap.

Hódok hazánkban, hódok a kerületben

6489908054.jpg
Néhány évvel ezelőtt elkezdtek hazánkba visszatérni az őshonos hódok, jelenlétüktől azonban elszoktunk, ezért ismét meg kell tanulnunk együtt élni velük. Kerületünkben főként a Marina parton, illetve a Népsziget területén találkozhatunk velük, többnyire azonban csak áthaladnak, nem folyamatos az itt tartózkodásuk. Elsőre a hódok kapcsán sokkal több kártékony hatást tapasztalunk, mint hasznosat, többek között azonban elősegítik a vizek öntisztulását, növelik a biodiverzitást a vizes élőhelyek kialakítása révén, valamint sok esetben javítják az élőhelyek állapotát.

A Csángó lakótelep kutyafuttatóinak és zöldterületeinek átadása

2134129042.jpg
A mai napon átadtuk a kutyusok és gazdáik részére a Csángó lakótelep kutyafuttatóit. A futtatókba új dog agility eszközöket (szlalom pályákat, rámpákat, kutyaalagutakat) telepítettünk, bővítettük a kutyahomokozót, kihelyeztünk 2 db kutyaitatós ivókutat, konstruktív hulladék- és ebürülékgyűjtő-edényeket, valamint a gazdik kényelme érdekében összesen 10 db padot és 11 db konstruktív ülőkét helyeztünk el. A jövőhét folyamán pedig – a földmunkák befejezését követően – átadjuk a Lehel utca 22-24., valamint a Csángó utca 30-36. és a Lehel utca 22. közötti területrészeket is.

Vízimadarak etetésének tilalmára hívjuk fel a figyelmet

3129560253.jpg
Társaságunk fontos témára szeretné felhívni a lakosság figyelmét, ezért 20 helyszínen táblákat helyeztünk el a kerület különböző vízpart közeli helyszínein, amelyeken a vízimadarak etetésével kapcsolatos tudnivalókat tüntetjük fel. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra kéri a lakosságot, hogy semmiképp se etessük a vízimadarakat, ugyanis életmódjuk és téli túlélési szabályaik alapjaiban térnek el a klasszikus etetőket látogató énekesmadarakétól.

Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat 2021

7111635876.jpg
Az idén tizenkilencedik alkalommal hirdettük meg a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot (LZVP), amelyen 145 társasházat és lakásszövetkezetet díjaztunk, velük összesen csaknem 18 millió forintért kötöttünk szerződést a zöldfelületek gondozására, ami közel 119.000 nm-t jelent.

Őszi faültetési akció

0997848857.jpg
November 8-án elkezdődött az őszi faültetési akciónk és várhatóan december 31-ig elültetjük mind a 173 helyszínen a 270 faegyedet.

Madáretetők kihelyezése a kerület 20 helyszínén

1284412509.jpg
Megkezdtük és a hét végére be is fejezzük a madáretetők kihelyezését a kerület 20 helyszínén. Újratöltésük az önkéntes lakók közreműködésével történik, illetve munkatársaink 10-14 naponta ellenőrzik, szükséges esetén megtöltik az etetőket.

Kétnyári növények ültetése a kerületi ágyásokba

5490094558.jpg
Megkezdtük az egynyári virágok eltávolítását és a kétnyári növények beültetését. Mivel az ősz beköszöntével az egynyári virágok elpusztulnak, ezért helyükre kétnyári növények és tavasszal virágzó hagymás növények kerülnek.