Kezdőlap AngyalZÖLD+Aktuális fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális fejlesztések

Kubala László park komplex felújítása

A XIII. Kerületi Önkormányzat a Rákos-patak déli oldalán megvalósított, a Béke utca – Röppentyű utca közötti szakaszt érintő 2018-2019. évi felújítását és a gyalogos híd építését folytatva, a Tér-Köz 2018 pályázat keretében a Fővárosi Önkormányzat támogatásával megkezdi a Kubala László park felújítását és a Rákos-patak revitalizációját.
2333613829.png
A beruházás keretében a Hajdú utca és Hajdú köz között épült gyalogos híd északi oldalán alakítunk ki a patakmeder elérhetővé tételével kilátóteraszt. Célunk a terasz menti rézsű laposításával, vízparti stég kialakításával akadálymentesen megközelíthető vonzó közösségi tér kialakítása. A patakmeder rézsű zöldfelületét biodiverz évelő növényekkel gazdagítjuk (pl. Orvosi kálmos, Mocsári gólyahír, Réti füzény)

A patakparti futósáv mellett a biztonságos és akadálymentes közlekedés biztosítására 2,5 m széles térkő borítású gyalogos utat létesítünk a Béke utca és a Göncöl utca között.

A kivitelezés 2020. októberében kezdődik, amelynek munkálatai érintik a futókör egy részét. A Rákos-patak menti futókörnek a Kubala László park felé eső, északi oldali sávját ideiglenesen, teljes hosszában, a Béke utcától a Göncöl utcáig le kell zárnunk a mellette tervezett sétányhoz szükséges bontási munkálatok idejére. A bontás előreláthatólag 2020. október 28. napjától és 2020. november 5. napjáig tart. A hídra ebben az időszakban is fel lehet menni és a futókör déli oldala továbbra is zavartalanul használható. Kérjünk a parkba látogatókat és a futókat, hogy a kivitelezés teljes ideje alatt fokozott figyelemmel és óvatossággal használják a futósávot és környezetét.