Kezdőlap AngyalZÖLD+Aktuális fejlesztések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális fejlesztések

Kádár utca gyalogos és zöldfelületi felújítása

A tervezés célja a Kádár utca "humanizálása", a gyalogos burkolatok felújításával, új zöldfelületek kialakításával, a parkolószám megőrzésével.
5535545757.jpg
A felújítás tartalmát a lakossági egyeztetésen mefogalmazott igények figyelembevételével határoztuk meg. Alapvető elvárás volt az érintettek részéről, hogy Újlipótváros belső, parkolóhely hiányos területén a parkolóhelyek száma ne csökkenjen. Ezzel együtt a zöldfelületek növelése, barátságosabb utcakép kialakítása volt a másik elvárás.

Beruházó: XIII. Kerületi Önkormányzat
Beruházás bonyolító: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Tervező: Lépték-Terv Tájépítész Iroda
Generál Kivitelező: Parkfenntartó Kft.
Beruházási költségeret: 49.000.000 Ft
Kivitelezés indítása: 2017. október 9.
Várható befejezés:
2017. december 15 az épített elemek tekintetében és 2018. március 31. növénytelepítés tekintetében.

A beruházás keretében Az aszfalt járdák helyére 6 cm vastag térkő burkolat kerül. A Kresz Géza-Kádár utca sarkánál az Áramellátó előtti teresedésen magasabb minőségű burkolat kerül, és kiemelt növényágy, valamit kerékpártárolók. A Váci út 4 számú épület - Kádár utca 1-3 számú épületnél az épület beugrásaiban növényládákat terveztünk.

A parkolási nehézségekkel terhelt területen az építkezést négy ütemben végezzük annak érdekében, hogy a parkolóhelyek csak minimális mértékben, a lehető legrövidebb ideig kerüljenek lezárására. 2 ütemben az utca páros oldalán lévő járdafelületet és útszegélyt építjük át, majd 2 további ütemben a páratlan oldal burkolatát és útszegélyét. Az építkezés alatt az utca a forgalom számára nyitva marad.