Kezdőlap
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális

FIGYELEM! Tájékoztató a koronavírus-veszély miatt megtett újabb intézkedésekről, ajánlásokról

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat a koronavírus-veszély miatt meghozott intézkedéseinkről, javaslatainkról és nyitvatartásunkról! November 16. hétfőtől személyes ügyfélszolgálataink a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Iroda kivételével ideiglenesen bezárnak. Ügyfeleink elsősorban elektronikus úton, a honlapunk felületén működő „Ügyfélablak”-ban, vagy a kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen tehetik meg bejelentéseiket, a pénztári befizetéseiket (lakbér, helyiségbérleti díj, pótdíj stb.) postai és/vagy elektronikus úton teljesíthetik. Ami a legfontosabb: a XIII. kerületi közterületeken (bővebben itt), intézményekben a szájat, orrot eltakaró maszk használata kötelező, ahogyan az épületekbe való belépéskor a testhőmérséklet ellenőrzés és a kézfertőtlenítés is!
1700482343.png
Ügyfélszolgálatok, ügyintézés

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel Társaságunk személyes ügyfélszolgálatai ideiglenes jelleggel bezártak, ezért ügyfeleink elsősorban elektronikus úton, a honlapunk felületén egy egyszerű regisztráció után könnyen használható „Ügyfélablak”-ban, vagy a kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen tehetik meg bejelentéseiket, a pénztári befizetéseiket (lakbér, helyiség bérleti díj, pótdíj stb.) postai és/vagy elektronikus úton is teljesíthetik.

Befizetésre szolgáló bankszámlaszámaink


Lakbér- és helyiségbérleti díj:
14100471-68749249-09000006

Parkolási és pótdíj, valamint lakossági várakozási hozzájárulás (parkolási matrica):
11784009-20601160 (XIII. kerületi parkolási események, parkolási matrica)
14100471-68749249-14000002 (Fővárosi tulajdonú közterületi parkolási események)

Személyes ügyintézésére a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodát (Galériaszint, Bulcsú utca felőli oldal) csak rendkívüli és halaszthatatlan esetekben ajánljuk ügyfeleink számára.

Ügyfélfogadás rend
Hétfő: 09:00 - 17:00
Kedd: 09:00 - 17:00
Szerda: 09:00 - 18:00
Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 09:00 - 16:00
Munkaközi szünet: 12:00 - 12:30

A korábban kiírt pályázatok (pl.: Társasházi kamatmentes felújítási támogatás és vissza nem térítendő kamattámogatás pályázat) érvényesek, azokra várjuk az érdeklődők jelentkezését, benyújtott pályázatait. A pályázatok részletes leírása a központi honlapunk vonatkozó cikkeiben elérhetők.

Lehel Csarnok

A Lehel Csarnok nyitvatartását egyelőre nem érintették a szigorított intézkedések, a XIII. kerület legkedveltebb bevásárlóközpontja a megszokott nyitvatartással várja a kedves Vásárlókat. A Lehel Csarnok nemrégiben indult új honlapját ide kattintva érhetik el az érdeklődők, vásárlók.

Közterületi információk

A kényelmi, a rekreációs és/vagy a sportfunkciókkal kialakított közterületi labdapályákat 2020. november 12-től lezártuk.

A kutyafuttatók a szokásos rendjük szerint nyitva vannak, kérjük, hogy ezek használata során is legyenek figyelemmel a maszk használati kötelezettségre és a távolságtartásra. Továbbá kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el.

Felhívjuk a figyelmet és kérünk szépen minden kutyatulajdonost, hogy

• egyszerre 5 főnél több ne használja a kutyafuttatót, és kedvencük után – ahogyan eddig is – szedjék össze és dobják a kijelölt gyűjtőedénybe az ebürüléket,
• amennyiben lehetséges, a kutyafuttató területén a gazdik is tartsanak 3 méteres távolságot egymástól,
• egymás kutyáját ne simogassák.

Amennyiben a kihirdetett veszélyhelyzetben a kutyatartással, kutyasétáltatással kapcsolatban kérdésük, kérésük lenne javasoljuk, hogy forduljanak a segítségüket minden önkormányzatnak felajánló ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesülethez a közösségi média alábbi elérhetőségén, amely ide kattintva érhető el.

A játszóterek és a kerületi közparkok továbbra is látogathatók.

Parkolás

A 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet alapján 2020. november 4., szerdától a közterületi parkolás díjmentes!

A 2020. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák, 2021. március 31-én lejárnak. Társaságunk várhatóan 2020. december közepén megkezdi a 2021. évi parkolási engedélyek kiadását, amelyeket a járványügyi veszélyhelyzet miatt elektronikus ügyintézéssel javaslunk és kérünk intézni. Ügyfeleink és munkatársaink védelme érdekében kérem, hogy az online engedély igénylési lehetőséget válassza, ezzel segítve a vírus elleni védekezést. Ügyfélszolgálatainkon jelenleg is létszámkorlátozás van érvényben, amelyeket ügyfeleink védelme érdekében évvégéig és 2021-ben is fenn kell tartanunk!
A 30/2010. (VI.04.) Fővárosi Közgyűlési rendelethez igazodva a 2021. évre lakásonként 2 járműre lehet lakossági várakozási hozzájárulást kiváltani. Az első engedély feltételei nem változnak, a 2. engedély kiváltása díjköteles lesz! Azt javasoljuk a 2. engedélyt, parkolási matricát igénylőknek, hogy ameddig a közterületi parkolás díjmentes, fontolják meg az engedély kiváltását, mert a 2. engedély éves várakozási díja kiváltáskor jelentősebb összeg, mint eddig, viszont megkezdett havi elszámolású. (A 2021. évi parkolási matrica kiadásáról szóló részletes cikkünk hamarosan elérhető!)

Azok a XIII. kerületi 1-es zónára érvényes éves várakozási hozzájárulással (parkolómatricával) rendelkező autótulajdonosok, akik zárt helyen tartanák gépjárművüket, a Westend Bevásárlóközpont parkolási kapacitását is üzemeltető Gránit Pólus Cégcsoport által felajánlott 50 parkolóhely (a Lehel utcai, úgynevezett Kék Palánk 2. parkoló) valamelyikét térítésmentesen használhatják 2020. november 17. (kedd) - 2021. január 2. (szombat) között. A ki- és belépést a gépjárműveken elhelyezett parkolási matrica teszi lehetővé, ezt a parkolót üzemeltető cég munkatársai ellenőrzik a helyszínen. A parkolót 00.00-24.00 óra között lehet igénybe venni, annak figyelembevételével, hogy a parkolóterület mindennap 07.00-20.00 óra közötti időszakban tart nyitva (20.00-07.00 óra között a parkolók zárva tartanak).

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az 512/2020. (XI.21.) Kormányrendelet értelmében a Lehel Csarnok vásárlói tetőparkolóját 2020. november 23., hétfőtől visszavonásig 19.00-07.00 óra között napon átívelő időszakra megnyitjuk. A tetőtéri parkolók ebben az időszakban a Lehel Csarnok üzemeltetései szabályait (Lehel Csarnok/Üzemeltetés/5. sz. melléklet) betartva ingyenesen használhatók. 07.00-19.00 óra között a parkolás díjköteles, amelyet a Lehel Csarnok díjtételei alapján számítandó (Lehel Csarnok/Üzemeltetés/3. sz. melléklet - "A" jelű tábla). A külső közlekedőlépcsők korábban megkezdett lezárási munkái miatt (és december 15-e után) a tetőtéri parkolók megközelíthetősége a Váci út felőli középcső lépcsőn lehetséges, a parkolójegy és/vagy a forgalmi engedély bemutatásával és/vagy Piacőrségi be- és kiléptetéssel (Lehel Csarnok/Üzemeltetés/7. sz. melléklet).
A XIII. Kerületi Önkormányzat döntése értelmében az 512/2020. (XI.21.) Kormányrendelet rendelkezésein felül a Zrt. a Corner Hotel Angyalföld (CHA - Rozsnyay utca 4.) és Angyalföldi Sportközpont (ASK - Rozsnyay utca 4.) parkolóit is megnyitja a 19.00-07.00 óra közötti napon átívelő időszakban. A be- és kihajtást épületfelügyeleti vagy recepciós munkatársunk biztosítja és ellenőrzi. A CHA és az ASK parkolók használatáról, feltételrendszeréről a behajtási pontokon és a Recepción/Portaszolgálaton/Őrszolgálaton kihelyezett "Tájékoztató"-ból informálódhatnak az érdeklődők.

Kulturális színterek és sportlétesítmények

Felhívjuk tisztelt Látogatóink figyelmét, hogy kulturális színtereink (Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági ház, Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, PannKa, RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ, Újlipótvárosi Klub-Galéria, Világcsücsök Közösségi Tér) valamint sportlétesítményeink (Nővér utcai Tanuszoda, Radnóti utcai Tanuszoda, Népszigeti Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Népszigeti Gyermektábor), Petőfi Sándor Napközis Tábor (Margitszigeti Gyermektábor), Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábora (Velencei Gyermektábor)) 2020. november 11., szerdától ideiglenes jelleggel bezártak, minden tervezett program elmarad.
Az Angyalföldi Sportközpontba és az Újpalotai úti Sporttelepre csak és kizárólag az egyesületben, versenyszerűen sportolókat engedhetünk be, edzésre és/vagy mérkőzésre nézők és szülők részvétele nélkül!
A Corner Hotel kizárólag üzleti vendégeket fogadhat.

Egyéb fontos információk

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felkészült az új koronavírussal kapcsolatos feladatokra. A XIII. Kerületi Önkormányzat és gazdasági társaságai, így a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. számára is a legfontosabb a kerületben élők biztonsága és a közszolgáltatások folyamatos elérhetősége. Fontosnak tartjuk a higgadt, felkészült viselkedést és a pánik elkerülését.

A szükséges feladatok meghatározása és a hatékony intézkedési tervek elkészítése és végrehajtása érdekében a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. is részt vesz a Krízis Menedzsment Munkacsoport munkájában. A csoportnak tagjai a humán területért felelős alpolgármester, a jegyző, az aljegyző (közbiztonsági referens), a sajtó- és kommunikációs referens, az informatikai referens, az önkormányzat gazdasági társaságainak vezetői és az önkormányzati intézmények vezetői.

A munkacsoport különböző fokozatok szerinti eljárásokat dolgozott ki a biztosítandó közszolgáltatások folytonossága érdekében. Az önkormányzat, így a Zrt. is felkészült arra, hogy szükség esetén munkatársai otthoni munkavégzés keretében lássák el feladatukat. Feladatellátásunkkal kapcsolatban kidolgoztuk a szükséges protokollokat, a Zrt. is igyekszik mindent megtenni a lakosság biztonságának érdekében.

Kiemelt fontosságúnak tartjuk a lakosság megfelelő tájékoztatását a megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről. Kérjük kövessék nyomon aktuális híreinket honlapunkon, hírlevelünkben, facebook-profilunkon és az ügyfélszolgálaton elhelyezett kijelzőkön.

A Zrt. minden telephelyén az eddigieknél is nagyobb gondot fordítunk a rendszeres fertőtlenítésre. Társaságunk biztosítja munkatársai és ügyfelei számára a kézfertőtlenítők használatát, ezek rendszerességének fontosságára felhívtuk a figyelmet.

Fontos tudni, hogy a lakosság sokat tehet a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Az alábbi javaslatokat érdemes betartani.

1. Rendszeresen és alaposan mossa meg kezét őket vízzel és szappannal vagy tisztítsa meg alkoholos kézfertőtlenítővel. Miért? A kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés eltávolítja az esetleg a kezünkön lévő vírusokat.
2. Tartsa magát legalább 2 méter távolságra mindenkitől, aki köhög vagy tüsszent. Miért? Köhögéskor vagy tüsszentéskor apró folyadékcseppek kerülnek a környezetbe, amelyek tartalmazhatják a vírust. Ha túl közel vagyunk, akkor belélegezhetjük a cseppeket és ezáltal a vírust is.
3. Kerülje a szemei, az orra, és a szája érintését. Miért? A kezünk számos felülettel, tárggyal érintkezik, melynek során szennyeződhet az ott lévő vírusokkal. Az így szennyezett kézzel a szem, a száj vagy az orr érintése esetén a vírus a szervezetünkbe kerülhet, azaz megfertőződhetünk.
4. Tegyen meg mindent, hogy Ön és környezete betartsa a megfelelő higiénés előírásokat. Ez azt jelenti, hogy takarja el a száját és orrát a behajlított könyökével vagy egy zsebkendővel, amikor köhög vagy tüsszent, ez után pedig azonnal dobja ki a használt zsebkendőt. Miért? A vírus cseppfertőzéssel terjed. A köhögési, tüsszögési etikett betartásával megvédjük a körülöttünk lévőket a különböző vírusoktól, így az új koronavírustól is.
5. Ha betegnek érzi magát, lázas, köhög és nehezen lélegzik, mielőbb hívja fel telefonon háziorvosát. Mondja el neki a tüneteket és azt, hogy az elmúlt időszakban koronavírus által fertőzött területen tartózkodott. Kövesse az orvos útmutatásait. Miért? A telefonálás lehetővé teszi, hogy az orvosa a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja. Ez Önt is megvédi és segít megelőzni a vírusok és egyéb fertőzések terjedését.

A koronavírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel. A vírus fertőzött tárgyakat, felületeket megérintve is terjedhet, azonban a felületek és tárgyak egyszerű fertőtlenítőszerrel történő kezelése elpusztítja azt. A COVID-19 tünetei leggyakrabban a láz, a fáradtság, száraz köhögés. Ritkábban jelentkezhet fájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás vagy hasmenés is. A megbetegedettek legnagyobb részénél ezek enyhe tünetként jelentkeznek, és körülbelül 80%-uk speciális kezelés nélkül meggyógyul a betegségből. Súlyosabb betegség már meglévő egészségügyi problémák esetén, valamint idősebb korosztály körében alakul ki nagyobb eséllyel.

Akár enyhe tünetek esetén is, de különösen, ha belázasodik, köhög és légzési nehézségei vannak, a lehető leghamarabb telefonon keresse fel orvosát Miért? Ha telefonál, akkor a háziorvosa fel tud készülni, hogy megfelelő védőeszközök alkalmazásával vizsgálja meg Önt, és a kijelölt egészségügyi intézetbe tudja Önt utalni. Ez segít elkerülni a fertőzés és más vírusok továbbterjedését is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 és 06-80-277-456

A COVID-19-ről naprakész és legfontosabb, bővebb információkat itt és itt találják.