Kezdőlap
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális

A XIII. Kerület Születésnapja

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
81 éves a XIII. kerület! Ahogyan minden esztendőben, így az idén is egész napos szabadidős programmal készülünk a Béke téren azért, hogy méltóképpen ünnepelhessük meg szeretett városrészünket. A programok 2019. május 25-én 10.00 órakor kezdődnek - a Gyermeknap közelsége miatt elsősorban a kisebbeket és szüleiket, nagyszüleiket várjuk a kezdésre - és esti koncerttel záródik, ahol pedig a fiatalabb és idősebb korosztály táncolhat, bulizhat egy jót. A XIII. Kerület Születésnapja programokon való részvétel díjtalan!
9352108946.jpg
Gyermeknapi forgatag

Ismét sok-sok izgalmas játékkal készülünk gyermeknap alkalmából a Béke tér árnyékos hátsó részén. Ezen a napon nem maradhat el a jókedv és a kacagás, hiszen lesz óriás csúszda, akadálypályás légvár, arcfestés és lufihajtogatás. Az egész családot szórakoztatja majd a minigolf, és óriás fa játékok, aki pedig szusszanni szeretne egyet kétféle kézműves foglalkozáson is részt vehet. A legügyesebbeknek pedig ki kell jutniuk a téren felállított szabadulós szobából. A Gyermeknapi forgatag programjai 10.00 és 18.00 óra között a Béke téren!

XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja

A hagyományoknak megfelelően a bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb és szlovák nemzetiség tagjai ezúttal is a Béke téren elhelyezett sátrakban várják a kerület lakosait és az idelátogatókat. A vendégek megismerhetik a nemzetiségek életét és hagyományait kiállításon, kézműves foglalkozáson és játékokon keresztül, amelyekbe aktívan be is kapcsolódhatnak. A különleges falatokat kedvelők megkóstolhatják a helyben készült ételspecialitásokat. A színpadon a jelenlevők a nemzetiségi gyerek és felnőtt művészeti csoportok zenés, táncos műsorát láthatják. Az idén is megtartjuk a nemzetiségek focitornáját a téren felállított felfújható futballpályán.

Szervezők: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat, XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., XIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok
Fővédnök: Dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere

XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja programjai 10.00 és 18.00 óra között a Béke téren!

Fenyő Miklós koncert

A nap közbeni Gyermeknapi forgatag és a XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja után Fenyő Miklós örökzöld koncertjével ünnepeljük meg kerületünk 81. születésnapját. A hazai könnyűzene meghatározó alakja, kerületünk díszpolgára felidézi számunkra a hamisítatlan rock and roll érzést. Csókkirály, Napfény a jégen, Limbó hintó - ezekre a számokra garantáltan mindenki táncra perdül. Gyertek el és „csavarjuk fel együtt a szőnyeget” Fenyő Miklóssal.
A születésnapi koncert és buli 19.00 órakor kezdődik!

Ünneplejünk együtt! Minden kedves kerületi lakost, kerületünkbe érkező vendéget nagy szeretettel várunk!