Kezdőlap
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális

Zajügyelet

A XIII. Kerületi Önkormányzat a kerületi lakosság számára, ahogyan 2006 óta mindig, az idei esztendőben is működteti a zajügyeleti szolgáltatását.
7057461411.png
A zajügyelet építési tevékenységekkel kapcsolatos zajpanaszok, elsősorban a helyi rendeletben előírt időbeli korlátozások megsértése miatt (túl késői, vagy túl korai építési tevékenységek) hívható. Vendéglátóhelyek esetében a vendégek hangoskodása jelenthet problémát, az üzemi területek esetében pedig a túl hangos gépészeti berendezésekkel kapcsolatban érkezett, érkezik a legtöbb panasz.
Ezen túlmenően az ügyelethez lehet fordulni olyan esetekben is, amikor XIII. kerületi polgárokat más közigazgatási területről (például a Margitszigetről) érő zajok zavarják, de a XIII. kerületi zajforrások által más kerületben okozott panaszokat is kivizsgálják.

A zajügyelet működési idején kívül tapasztalt szabálytalan építési tevékenységről a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet 24 órás ügyeleti szolgálatának 06-30/460-9355-ös telefonszámán lehet bejelentést tenni. Ügyeleti időn kívül a zajproblémákról a Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályára a kornyezetvedelem@bp13.hu e-mail címre várják a panaszokat, amelyeket utólag tudnak kivizsgálni.

A zajügyelet díjmentesen hívható a 06-80/626-666-os telefonszámon csütörtökön, pénteken és szombaton 20.00 órától másnap reggel 08.00 óráig hívható 2019. október 13-ig.