Kezdőlap
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális

E-számla - gyorsabb, kényelmesebb, "zöldebb"!

Egyre szélesebb körben válik ismertté az elektronikus számla, így a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. az elsők között ajánlja partnereinek ezt az ügyfélbarát, egyszerű megoldást. Társaságunk 2016. november 1-jétől bevezette az "E-számla" szolgáltatást, amelynek legfőbb előnye, hogy a számla gyorsabban ér célba a partnerekhez. A Zrt. fontosnak tartja a környezet védelmét az E-számla bevezetésével jelentős mértékben csökkenhet a papírfelhasználás is.
9786243785.png
Az elektronikus számla teljes mértékben egyenértékű a papíralapú számlával, az eltérés csupán annyi, hogy nemcsak kiállítása, hanem eljuttatása is elektronikus úton történik, ezzel is kényelmesebbé téve partnerek számára az ügyintézést.
A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. figyelembe véve a lakossági igényeket, valamint a vállalkozások egymás közötti elszámolásaiban a digitális alkalmazások elterjedését, rugalmasabb számlázási módokat vezetett be. A jövőben partnerek kérhetik, hogy számlákat ne a szokásos papíralapú, nyomda által előállított módon, postai kézbesítéssel kapják meg, hanem elektronikus levelezési címükre küldjük ki. A számla megérkezését követően, kényelmes körülmények között, néhány kattintással akár azonnal intézkedhetnek annak pénzügyi kiegyenlítéséről.

Előnyök
• Az elektronikus számlára való áttérés ingyenes, a partnerek számára nem jár költséggel.
• A számlák a kiállítást és elküldést követően azonnal a partnerek rendelkezésére állnak.
• Nem kell a számlák papírformátumát, illetve a csekkek igazolószelvényét őrizgetni, mindezek elektronikus dokumentumként elmenthetők.
• Sárga csekk és postai sorban állás helyett csoportos beszedési megbízással vagy online fizetéssel is kiegyenlíthetők a számlák.
• Az elektronikus számlák befogadása rendkívül egyszerű, nem igényel magas számítógépes tudást, egyszerű PDF formátumban küldjük ki azokat.

E-számla szolgáltatás igénylése
Egy gyors regisztrációt követően a partnerek már a következő esedékes díjszámlát otthonról, kényelmesen, interneten keresztül megtekinthetik, kifizethetik, lényegesen lerövidítve ezzel az ügyintézésre szánt időt.
Az E-számla szolgáltatást igénybe veheti a XIII. Kerületi Önkormányzat helyett és nevében eljáró XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. minden lakossági ügyfele, vállalkozások és non-profit szervezetek, akik regisztrációkor nyilatkoznak az E-számla befogadásáról, megadják e-mailcímüket, amelyen a számlázással és számlafizetéssel kapcsolatos kommunikációt bonyolítjuk.
Mindehhez a következő lépések szükségesek:
• Keresse fel a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapját
• Kattintson a honlap jobb oldali menüsávjában az E-számla menüpontra.
• Töltse ki a megjelenő adatlapot (az adatlap kitöltéséhez készítsen elő egy általunk kiállított számlát, amelyről a számla sorszámát referenciaadatként kell megadni).

Felhívjuk a partnerek figyelmét arra, hogy a regisztrációt követően a továbbiakban sem papíralapú számlát, sem csekket nem kapnak, a számlát a jövőben csak elektronikusan küldjük ki a megadott e-mailfiókba.

Fizetési módok
Csoportos beszedési megbízás: Amennyiben a partner ezt a fizetési módot választja, akkor felhatalmazást ad arra, hogy bankszámláját a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. megterhelhesse az éppen esedékes számla összegével, valamint engedélyt ad számlavezető bankjának arra, hogy ezt lehetővé tegye.
Online bankkártyás fizetés: Pár kattintással, az OTP biztonságos felületére átirányítva, a partnerek a fizetendő díjszámla számának megadásával azonnal ki is egyenlíthetik számlájukat.
Egyedi banki átutalás: A számlák kiegyenlítését a partner saját pénzintézeténél - személyesen, telefonon, vagy interneten - kezdeményezheti társaságunk bankszámlájára történő átutalással. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a számlán szereplő vevő/fizető azonosítót, illetve a kiegyenlíteni kívánt számla számát.
Személyesen: Természetesen partnereink továbbra is befizethetik díjszámláikat személyesen ügyfélszolgálati irodánkban – 1131 Budapest, Béke utca 65. – készpénzben, vagy bankkártyával.