XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Aktuális

Bokrétaünnepség a Kartács utca 14. címen épülő 23 lakásos önkormányzati bérház építkezésén

9088194102.png
Bokrétaünnep volt a XIII. kerületi Kartács utca 14. szám alatti épülő lakóháznál. Az építők „bokrétafát” tűznek ki ilyenkor az épület legmagasabb pontjára – jelezve ezzel: a ház tartószerkezete teljesen elkészült, nincs tovább fölfelé. Az új lakóépület 23 bérlakása száz százalékban önkormányzati tulajdonú. Dr. Tóth József polgármester a bokrétaünnepen elmondta: a kiemelkedő beruházás megfelel a passzívház kritériumainak, költsége megközelítőleg 1 milliárd forint. Nem mellesleg: a XIII. kerületi Önkormányzat 2002 óta 11 helyszínen 590 lakást épített. Egyedülálló módon annyit, mint a többi önkormányzat összesen.

Helyiségbérleti pályázat

4912039936.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk 2017. szeptember 13. (szerda) és 2017. október 10. (kedd) 16.00 óra között nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában álló, alábbi helyiségek liciten, határozott időre, 5 évre, további 5 éves előbérleti jog biztosítása mellett történő bérbeadására.

Dr. Buda László pszichiáter előadása - Személyiségünk felépítése, elfogadása és lebontása

1801824199.jpg
Szeptember 29-én, pénteken 19.00 órától az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban a neves szakember tavaszi, nagy sikerű előadása után ismét hallhatjuk mentálhigiénés sorozatunk keretében. Ez alkalommal előadásának fő témái a válság és a változás kezelése, szembenézés olyan lényeges kérdésekkel, mint a megbocsátás, elengedés, továbblépés.

„Kiss and Ride” zóna Angyalföldön

8525085822.png
Kiss and Ride (K+R) parkolási zónát hozott létre a XIII. kerületi Önkormányzat a Hegedüs Géza Általános Iskola előtt. A beruházás csaknem 15 millió forintba került. Az új parkolóterület kilenc várakozóhelyén mostantól biztonságosan tudnak kiszállni az autókból a gyerekek, amikor szüleik az iskolába viszik őket.

Kérdőív az újlipótvárosi forgalomtechnikai tervezéshez

7629447359.png
A XIII. kerület legsűrűbben beépített és legtöbb közlekedési problémával küzdő területe Újlipótváros. Mindennapi utazásaink során szembesülhetünk azzal, hogy a közterületekre egyszerre nagyon sok feladat hárul: legyenek tágas gyalogosfelületek, jól járható közutak, kerékpáros felületek, szabad parkolók, bővebb zöldfelületek, kiülős teraszok. Mindezt azon a szűkös területen, amely ma Újlipótváros sűrű utcahálózatát jelenti.

Dagály sétány kialakítása 2016-2017

1543334022.jpg
A 2017-ben megépült Dagály sétány mintegy 530 méter hosszon a Váci út Turbina utcai csatlakozásától a Népfürdő utcáig terjed, kapcsolatot biztosítva a Váci út „irodafolyosója” és a Duna ökológiai folyósólya, a Forgách utcai metróállomás és a Dagály Strandfürdő között. A sétány kialakítása nemcsak gyalogos kapcsolatot biztosít a területhasználók számára, de a környezet helyi identitását erősítő arculatképző elem, mely katalizálhatja a közvetlen és tágabb környezetének megújulását, a terület lakó és szolgáltatási funkciójú fejlesztését.

ReLoad/Újratöltve tárlattal nyílik meg újra az Újlipótvárosi Klub-Galéria

5587127255.jpg
Az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2017. július 10. és augusztus 25. között a Galéria gépészete és teljes belső kialakítása megújult. A felújított kiállítótermeket az elmúlt években a Galériában kiállító legjelentősebb művészek egy-egy művéből rendezett csoportos kiállításával nyitjuk újra. Az ünnepélyes megnyitó 2017. augusztus 30., szerdán 18.00 órakor kezdődik. A ReLoad/Újratöltve kiállítás az érdeklődők számára augusztus 30. és október 6. között díjmentesen tekinthető meg.

Szeptemberi kulturális és sport programajánló

6280782446.jpg
Ki örömmel, ki kicsit talán búsongva fogadja, de elérkezett a nyár és a vakáció vége, itt a szeptember, újra munka a nagyoknak, bölcsi, ovi, suli a kicsiknek és a fiataloknak. Az örömködőknek kedvük megőrzéséért, a búslakodóknak pedig nyári élményeik frissítésére, illetve a késő nyár mind jobb szellemi, kulturális kihasználásának érdekében ajánljuk figyelmébe a XIII. kerületi kulturális és sportprogramokat, amelyben egy sor szabadtéri rendezvény szerepel, de kezdődnek, újranyitnak színtereink is, igen impozáns repertoárral.

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

5431493513.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába járnak, az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába, vagy a fizető várakozási övezeten kívüli állandó lakóhellyel rendelkeznek és valamelyik fizető övezetbe hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket.

Lakossági Zöldterület Védnökségi Pályázat

4439819875.jpg
A PÁLYÁZATOT 2018. TAVASZÁN ÍRJUK KI ISMÉT. A XIII. Kerületi Önkormányzat minden év tavaszán pályázatot hirdet a kerületi lakásszövetkezetek és társasházak számára közterületi zöldfelületek gondozására.
Archív híreink a Sajtószobában olvashatóak!